PAÜ O Belgeyi Almaya Hak Kazandı

PAÜ O Belgeyi Almaya Hak Kazandı

Pamukkale Üniversitesi ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikasını almış olan üniversitelerden bir tanesi olarak çalışmalarını sürdürüyor.

A+A-

Kurumsallaşma, dijital farkındalık ve bilgi güvenliği yolunda mühim adımlar atmış olan PAÜ, ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikasını alan üniversitelerden biri olarak çalışmalarına devam ediyor.

Başarıyla Tamamladı

PAÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, elektronik bilgi varlıklarını koruma ve güvence altına alacak şekilde tasarlanmış uluslararası bir standart olan ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası konusunda Pamukkale Üniversitesi, bilişim alt yapısı bu süreçte sızma testleri, eğitim ve denetim süreçlerini başarıyla tamamladı ve bu belgeyi almaya hak kazandı.

Konuyla ilgili olarak PAÜ Bilgi İşlem Daire Başkanı Doç. Dr. Yusuf Özcan şunları kaydetti: “Hızla dijitalleşen ve gelişen dünyada, bilişim teknolojilerinde sunulan imkânlardan öğrenciler ve akademisyenlerin daha fazla yararlanabilmeleri adına Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın destekleriyle, Üniversitemiz bünyesinde dijital dönüşüm hamlemizi başlattık. Bu kapsamda gerek yazılımsal gerekse donanımsal alanlarda önemli yeniliklere imza attık. Bu çalışmalarımızdan biri olarak ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi kapsamında sistem ve bilişim ağlarının alt yapısını güçlendirme ve siber güvenlik tedbirlerini alma konusunda gerekli çalışmaları tamamladık. Bilgi Güvenliği alanında da ilklerden biri olmayı başardık. Yaptığımız çalışmalar sırasında ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası süreçlerini yakından takip ederek desteğini esirgemeyen başta Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Bağ olmak üzere Üniversitemiz yönetimine ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.