PAÜ Tarihe Işık Tutacak

PAÜ Tarihe Işık Tutacak

PAMUKKALE Üniversitesi (PAÜ) bünyesinde Arkeoloji Enstitüsü kurulması yönündeki Bakanlar Kurulu kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayının ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

A+A-

Yeni öğretim yılında faaliyete başlayacak enstitüde lisans eğitiminin tamamlayan öğrenciler, yüksek lisans ve doktora yapabilecek.

 

Dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Denizli ziyaretinde Hierapolis ve Laodikya antik kentlerine yaptığı gezinin ardından gündeme gelen Arkeoloji Enstitüsü kurulması girişimleri sonuçlandı. 19 antik kentin ve yerleşimin bulunduğu Denizli'de, PAÜ bünyesinde Arkeoloji Enstitüsü kurulması Bakanlar Kurulu'nda kabul edildi. Karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayının ardından 9 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlandı. Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Enstitüsü, gelecek eğitim öğretim yılında açılacak ve lisans eğitimi tamamlayan arkeoloji öğrencileri yüksek lisans ve doktora yapabilecek.

 

Ülkenin ilk arkeoloji enstitüsünün PAÜ bünyesinde kurulmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, enstitünün Denizli'de kurulmasına öncülük eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'ye teşekkür etti. Prof. Dr. Bağcı, üniversite olarak son zamanlarda yaptıkları çalışmalarla hep ilkleri başardıklarını, üniversitenin enstitü için en uygun mekan ve coğrafi şartlara sahip olduğunu, bu koşulların bu alanda bilim insanı olarak çalışma yapmak isteyen kişiler için büyük bir şans ve ayrıcalık olacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.