PAÜ, Tekirdağ'ın Toplu Taşımasını Mercek Altına Alacak

PAÜ, Tekirdağ'ın Toplu Taşımasını Mercek Altına Alacak

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Tekirdağ'ın toplu taşıma sistemini inceleyerek, rehabilitasyonu için rapor hazırlayacak.

A+A-

Pamukkale Üniversitesi ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Toplu Taşıma Rehabilitasyonu Ortak Hizmet Projesi'ni birlikte yürütecek. 

Tekirdağ'ın büyükşehir olması nedeniyle Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma hizmetini daha sağlıklı vermek için harekete geçti. Pamukkale Üniversitesi ile temasa geçen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımanın rehabilitasyonu için protokol imzaladı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Rehabilitasyonu Ortak Hizmet Projesi ile toplu taşıma problemlerinin belirlenmesi, yaşanan ve yaşanacak sorunların geri dönülmez hale gelmeden çözülmesi, mevcut hatların ve toplu taşıma sisteminin yeniden yapılandırılması, çağdaş toplu taşıma planlaması çözüm ve önerilerinin geliştirilmesi hedeflendiği bildirildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanı Zeki Gürcün proje için Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Mühendislik Fakültesi Ulaşım Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halim Ceylan ve öğretim üyesi Prof. Dr. Soner Haldenbilen'le Tekirdağ Belediyesi'nde projeyi değerlendirdi. Proje hakkında bilgi veren Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.Soner Haldenbilen, altı ay sürecek proje ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisindeki tüm ilçelerde mevcut tüm toplu taşıma sistemi güzergahlarının incelenip, yolculuk sayımları yapılarak yolculuk değerleri ve taleplerinin belirleneceğini söyledi. Haldenbilen, toplu taşıma imkanından yararlanamayan ve herhangi bir güzergahın üstünde bulunmayan mahallelerin de incelenerek farklı ulaşım sistemlerinin birbiri ile entegre olacağı Toplu Taşıma Sistemi Rehabilitasyonu Sonuç Raporu'nun hazırlanacağını belirtti. 

Prof. Dr. Haldenbilen, "Hazırlanacak bu raporda, toplu taşıma hatlarına ait güzergahların ve durak yerlerinin konumunun belirlenmesi, durak koşulları ve ara mesafeler, hat verimliliğinin ve etkinliğinin arttırılması, şehir içi hatlarla uzak ilçeler ve şehirlerarası hatlar arasında aktarma merkezi önerilerinin getirileceği toplu taşıma sisteminin kurumsal yapılanması, türler arası entegrasyonu, taksi araç sayıları ile durak yerleri ve farklılık gösteren bilet ücretlerinin ekonomik analizleri yapılarak disipline edilmesi için ülkemizdeki ve yurtdışındaki mevcut uygulamaların analizi yapılarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma sistemi için karşılaştırılmalı öneriler hazırlanacak. Bölgenin kısa ve orta vadede oluşan ve oluşabilecek Büyükşehir toplu taşıma sistemi sorunlarını çözebilecek yaklaşımların ve projelerin üretilmesi sağlanacak" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.