PAÜ'de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Atatürk Paneli

PAÜ'de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Atatürk Paneli

PAÜ'de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Atatürk Paneli

A+A-

Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Atatürk” konulu panel düzenlendi.

Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İsmail Çetişli Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul İşler başta olmak üzere, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Ünal’ın oturum başkanlığında panele geçildi. Panelde PAÜ Atatürk İlke ve İnkılapları Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ercan Haytoğlu, PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Durmuş Akalın kendi uzmanlık alanlarıyla ilgili konularda Çanakkale Zaferini yorumlayarak katılımcılara farklı bilgiler sundular. Panelde, “Muharebeler Öncesi, Sırası ve Sonrasındaki Siyasi Gelişmeler, Deniz ve Kara Savaşları, Kara Savaşları Sırasında Kirte Muharebeleri, Zığındere ve Kerevizdere Muharebeleri, 57. Alay’ın Taarruzları, Conkbayırı ve Kocaçimentepe’deki Askeri Faaliyetler, Anafartalar Muharebeleri ile Çanakkale Savaşı’nın Kurtuluş Savaşı Üzerindeki Etkileri, Çanakkale Savaşı’nda Yaşanılan Olaylar-Anılar, Çanakkale Zaferi’nin Türk Tarihindeki Anlam ve Önemi” gibi konular ele alındı.

Katılımcılarından gelen soruların, panelistler tarafından yanıtlanmasının ardından etkinlik sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.