PAÜ'de 5 Yıllık Protokol İmzalandı

PAÜ'de 5 Yıllık Protokol İmzalandı

PAÜ, Pamukkale Teknokent ve İnsan ve Yapay Zekâ Derneği imzaladıkları protokol ile dijitalleşme alanında önemli bir adım attılar.

A+A-

Pamukkale Üniversitesi, Pamukkale Teknokent Yönetici A.Ş. ile İnsan ve Yapay Zekâ Derneği arasında imzalanmış olan işbirliği protokolüyle dijitalleşme için mühim bir atılım yapılacak. Denizli ve bölgesinde bulunan bütün sektörler için dijitalleşme çalışmaları ivme kazanacak.

PAÜ Rektörlük makamında yapılmış olan imza törenine Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ başta olmak üzere, PAÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Ali Sarı, Pamukkale Teknokent Yönetici A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. İlhan Küçükkaplan, İnsan ve Yapay Zekâ Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Halil Tokel ve Murat Hekim ile IQ Vizyon Proje Direktörü Çağlar Öngüner katılımda bulundu.

Tarafların imzalamış olduğu protokol çerçevesinde havacılık ve sanayi sektöründe yenilik, markalaşma, verimlilik, dış ticaret kapasitesinin geliştirilmesi, dijitalleşme; dijital veriye dayalı değer yönetimi, yapay zekâ çözümleri ile ilgili ortak eğitici ve bilimsel çalışmalar yapılması planlanıyor. Böylelikle çağın gerekliliği durumundaki üretimde dijitalleşme alanında, özellikle Denizli ve bölgesinde üretim faaliyeti gerçekleştiren firmaların, bu sürece dâhil edilmesi konusunda üniversite ile bütünleşik çalışacağı bir mükemmeliyet merkezi kurulmuş olacak. Bununla birlikte yine protokol kapsamında dijitalleşme alanında eğitici ve öğretici faaliyetler geliştirilerek firmalara alanın uzmanları tarafından bilgilendirme çalışmaları yapılacak.

Eğitim-öğretim ve girişimcilik konularındaki anlayışlarını, karşılıklı ilgileri çerçevesinde ve tüm tarafların üyeleri, öğretim üyeleri, yardımcıları, araştırmacıları, yüksek lisans ve doktora sayesinde eğitim görmüş personeli ve öğrencileri arasındaki ilişkiler teşvik etmek, mevcut olanları geliştirmek ve araştırma çalışmalarının sonuçlarının ortak kullanımını sağlamak ve bunları yayımlamak, tarafların eğitim-öğretim anlayışları ve eğitici, öğretici ve bilimsel amaçlı organizasyonlardaki deneyimlerini birbirine aktarmak temel amaçlarından hareketle oluşturulan protokol beş yıl süreyle yürürlükte kalacak.

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ şunları kaydetti: “Üretimde dijitalleşme gerek verimliliği arttırma gerekse üretimde yaşanan rekabette geri kalmama konusunda günümüzde bir hayli önemlidir. Ülkemiz ekonomisinin Dünya ekonomileri ile yarışabilmesi, savunma, havacılık, sanayi gibi alanda kendi markalarımızla bu pazarda yer alabilmemiz için ürünlerimizi ve üretim tekniklerimizi dijital alanlara taşımamız gerekmektedir. Bugün geldiğimiz noktada sanayide bilgi ve teknolojinin kullanıldığı katma değeri yüksek ürünleri üretebilir durumdayız. Bunu başarırken elbette İlimiz ve bölgemizde faaliyet gösteren, üretim yapan yerel firmaları bu sürece dâhil edebilmek adına bugün bu protokolü imzaladık.

Pamukkale Üniversitesi Yönetimi olarak bizler, dijitalleşme alanında bugüne kadar birçok yeniliği hayata geçirerek Devletimizin başlattığı Dijital Dönüşüm Projesi’ne katkı sağlamayı hedefledik. Bu kapsamda hatırlanacağı üzere bilimsel toplantıları ve tez savunmalarını dijital ortama taşıdık. Bu adımlarımızın devamı niteliğinde olan bugün imzaladığımız, üniversite-sanayi işbirliğinin de bir parçası olan bu protokol ile umuyorum ki firmalarımız üretimde dijitalleşme konusunda bir ivme kazanacak. Bu protokolün hayata geçirilmesinde emeği geçen başta Yapay Zekâ Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Halil Tokel ve Murat Hekim olmak üzere proje ortağı kurum ve kuruluşların yetkililerine teşekkürlerimi sunuyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum”.

Protokol Öncesi Tokel, Dijital Teknoloji Merkezini Ziyaret Etti

Protokol töreni öncesi Halil Tokel, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ile birlikte PAÜ Dijital Teknoloji Merkezini ziyaret ederek burada Rektör Prof. Dr. Bağ ve yetkililerden merkez ve merkezde yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Tokel, eğitim öğretimin dijital ortama taşınmasının önemli olduğuna değinirken Merkezin Pamukkale Üniversitesi’ne kazandırılmasında emeği olan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve PAÜ Yönetimine teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.