PAÜ'de Atatürk Konuşuldu

PAÜ'de Atatürk Konuşuldu

Atatürk Haftası çerçevesinde PAÜ Genç Bilgeler Topluluğunca, “İçimizden Biri: Mustafa Kemal Atatürk” adında konferans yapıldı.

A+A-

Eğitim Fakültesi Engin Aksel Konferans Salonu’nda organize edilen programa akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katılımda bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Genç Bilgeler Topluluğu Başkanı Talha Dalkılıç yaptı. Dalkılıç, topluluk olarak değişik alanlarda etkinlikler yaptıklarını, Bugün de çok anlamlı bir konferans ile karşılarında olduklarını, 80 sene evvel vefat etmiş olan bir büyük lideri anmak ve anlamak için bir araya geldiklerini dile getirdi.

İnsan Olarak Mustafa Kemal

Sunumdan önce günün anlam ve öneminden bahseden Prof. Dr. Tahir Kodal; Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazileri bu anlamlı etkinlikte rahmet ve minnet ile andığını dile getirdi. Genç Bilgeler Topluluğunca organize edilen bu etkinliğe katkı sağlamanın vermiş olduğu memnuniyeti de ayrıca belirten Prof. Dr. Kodal, Mustafa Kemal Atatürk’ün daha çok devlet kurucusu, asker, siyaset adamı kimliği ile bilindiğini, bugünse Mustafa Kemal Atatürk’ü ‘insan’ olarak konuşacaklarını dile getirdi.

Prof. Dr. Tahir Kodal’ın yapmış olduğu sunumdan sonra konferans, öğrenciler tarafından hazırlanmış olan Atatürk’ün sevdiği şarkılar konseri ve şiir dinletileri ile sonlandı.

 

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.