PAÜ'de Banka Promosyon Sorunu Devam Ediyor

PAÜ'de Banka Promosyon Sorunu Devam Ediyor

Hürriyet Sağlık Sen ve Hürriyetçi Eğitim Sen olarak bu konunun peşini bırakmayacağımızı gerek eylem gerekse hukuki yollara başvuracağımızı bildiririz.

A+A-

Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğüne  03/08/2022 Tarihinde personel maaş anlaşması ihalesi sonucu ödenen  promosyonun, yaşanan ekonomik şartlar nedeniyle  güncellenmesi veya anlaşmanın feshedilmesi talebimiz, Rektörlüğün 10/08/2022 tarih ve 241114 sayılı yazısı ile kabul  edilmemiştir.

Bu konuda Rektörümüz Prof.Dr. Ahmet KUTLUHAN dan 15/08/2022 Tarihinde Hürriyet Sağlık Sen ve Hürriyetçi Eğitim Sen adına randevu talep ettik. Bugüne kadar randevu talebimize yanıt verilmemiştir. 5671 personelimizi ilgilendiren böyle önemli bir konuda Rektörümüzden beklentimiz çalışanlarının yanında durması ve bu zor günlerde bir nebze çalışanlarının ekonomik olarak rahatlatılması için gerekli girişimlerde bulunmasını beklerdik.

Halk Bankası ile 2019 yılında yapılan promosyon antlaşması günümüz koşullarında komik kalmıştır (4 yıllık 4050 TL). Harran Üniversitesi 3 yıllık 37.250 TL, Adıyaman Üniversitesi 3 yıllık 32.500 TL  dir. Bunun gibi örnekleri çoğaltabiliriz. Bahsi geçen üniversitelerden  Pamukkale Üniversitesinin personel sayısı daha fazladır. 

Ülke genelinde birçok kamu kurumu  promasyon anlaşması yapmış oldukları bankalara promosyon güncellemesi yapmak için yazışmalar yaptıkları görülmektedir.  Üniversite yönetimi ne bankaya yazı yazmış ne de talebimize verilen red cevabının anlaşmanın hangi maddesine veya maddelerine dayanak reddettiğini belirtmemiştir. Pamukkale Üniversitesi çalışanları olarak Rektörlüğün çalışanların lehine hareket ederek, talebimizi bankaya iletmesini isterdik. Böyle önemli bir konunun basit ve gerekçesiz bir şekilde red edilmesini kınıyoruz.

Hürriyet Sağlık Sen ve Hürriyetçi Eğitim Sen olarak bu konunun peşini bırakmayacağımızı gerek eylem gerekse hukuki yollara başvuracağımızı Kamu oyuna saygılarımızla.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum