PAÜ’de Çocuklar Doyasıya Eğlendi

PAÜ’de Çocuklar Doyasıya Eğlendi

Pamukkale Üniversitesinin 23 Nisan Şenliği’ne binden fazla çocuk katılımda bulundu.

A+A-

PAÜ Çocuk Üniversitesi’nin kurum, dernek ve toplulukların desteği ile düzenlediği ‘PAÜ Çocukta Şenlik Var’ isimli şenlikte binin üzerinde çocuk ve aileleri 23 Nisan’ın coşkusunu doyasıya yaşarken, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kısaç da eşi ve kızı ile birlikte stantları gezdi. Çocukların mutluluğuna ortak oldu.

Pandemi sebebiyle son iki yıldır 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın sosyal mesafeli kutlandığı Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kampüsü’nde, bu 23 Nisan’da çocukların coşkusu yeniden yükseldi. PAÜ Çocuk Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘PAÜ Çocukta Şenlik Var’ isimli etkinlikte, çocuklar bir yandan doyasıya eğlenirken bir yandan da öğrendi. PAÜ Gölbahçe Etkinlik Alanı’nda kurulan stantları Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kısaç; eşi ve kızı ile birlikte ziyaret ederken, çocukların mutluluğuna ortak oldu.

T.C Denizli Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Denizli Barosu Gençlik Meclisi, Denizli Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, Denizli Down Sendromu Derneği, Hazar Roket Takımı, Gökpusu Takımı, PAÜ Sınıf Öğretmenliği Topluluğu, PAÜ Hukuk Topluluğu, PAÜ Sosyal Bilgiler Topluluğu, PAÜ Özel Eğitim Topluluğu ve Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği’nin desteği ile düzenlenen şenlikte binin üzerinde çocuk 23 Nisan’ın coşkusunu doyasıya yaşadı. Güneş Teleskopu, Galileoskop, Planetaryum, Astronot Gösterisi, Roket Fırlatma, Fen Deney Atölyeleri, Yüz Boyama, Köpük Baskı Atölyesi, Çuval Oyunları, Halat Çekme Oyunları, Yumurta Taşıma Oyunları, Danslar ve Ebru Atölyesinin yer aldığı şenlikte çocuklar bir yandan eğlendi bir yandan da öğrendi.

Şenlik kapsamında ayrıca, ‘Mikrofon Sende!’ etkinliğiyle çocuklar şiirler okuyup şarkılar söylerken, özel çocuklar da mikrofonu ellerine aldılar. Denizli Down Sendromu Dernek Başkanı Hayrettin Çakmak'ın oğlu PAÜ Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Hakan Çakmak, Meryem İşler 'in "ANNEM" isimli şiirini seslendirdi. Çocukların kimi zaman duygulandırdığı etkinlikte çocuklar dans edip doyasıya eğlendiler.

Şenlik ile ilgili düşüncelerini aktaran Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kısaç şunları kaydetti: “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle böyle anlamlı ve güzel bir günde iki yıl aradan sonra kampüsümüzde çocukların şen kahkahaları ve sıcak gülümsemelerinin yükselmesi bizleri oldukça mutlu etmiştir. Çocuklarımızın sevinçleri ve bayram coşkusuna ortak olmak adına onlarla bugün bir arada bulunmak istedik. Yaşlarımız her ne kadar ilerlese de içimizdeki o çocukluğumuzu asla kaybetmiyoruz ve onlarla aynı hisleri yaşıyoruz. Çocuklarımızın burada üniversite öğrencisi büyükleri ile birlikte bir yandan eğlenip bir yandan öğrenmeleri inanıyorum ki ileride onlarda güzel izler bırakacak ve bilimle öğrenen çocuklarımız, bilimde bizleri daha iyi noktalara taşıyacaktır. Şenliğin düzenlenmesinde emeği geçen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Mehmet Fatih Namık Öztürk’ün şahsında müdürlük yetkililerimize, destek veren dernek, meslek odaları ve topluluklarımız ile PAÜ Çocuk ve Gençlik Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Fatma Taşkın Ekici’nin şahsında Merkezimizin yetkililerine ve son olarak şenliğimize katılan çocuklarımız ve değerli ailelerine teşekkürlerimi sunuyorum.”

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.