PAÜ'de Hüseyin Nihal Atsız Anıldı

PAÜ'de Hüseyin Nihal Atsız Anıldı

Ünlü Türk Edebiyatçısı Hüseyin Nihal Atsız, ölümünün 44. yıl dönümü “Hüseyin Nihal Atsız’ı Anma Töreni” isimli etkinlikle anıldı.

A+A-

Ünlü Türk Edebiyatçısı Hüseyin Nihal Atsız, ölümünün 44. yıl dönümünde, Pamukkale Üniversitesi Türk Dünyası Araştırma Topluluğu’nun, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi A Blok Konferans Salonunda düzenlediği “Hüseyin Nihal Atsız’ı Anma Töreni” adlı etkinlik ile anıldı.

Hüseyin Nihal Atsız’ı Anma Töreni programına; Pamukkale Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Ali Sarı, Denizli Ülkü Ocakları Başkanı Murat Aydınlı, TÜRKAV Denizli Başkanı Ahmet Aykol, Türk Eğitim Sen Denizli Temsilcisi Emre Erdoğan, Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Yusuf Garip ile çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı.

Tiyatro Gösterisi Yapıldı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını Denizli Ülkü Ocakları Başkanı Murat Aydınlı gerçekleştirdi. Anma programında: Hüseyin Nihal Atsız’ın; Geri Gelen Mektup, Kahramanlık, Mutlak Seveceksin, Yolların Sonu, Davetiye, Kürşat'ın Sofrası isimli şiirleri: Mustafa Kureyşi, Yasin Furkan Berktaş, Mustafa Çiftçi, Alperen Ermiş, Bayram Yıldırım, Avşar Gürden tarafından seslendirildi. Ayrıca anma programında, ‘1944 Türkçülük Turancılık davalarını canlandıran bir tiyatro gösterimi de sahnelendi.

11 Aralık 1975’te vefat eden Hüseyin Nihal Atsız, Türk yazar, şair, düşünür ve öğretmen olarak biliniyor. Benimsediği Türkçü-Turancı dünya görüşü ile Türklerin tarihini konu edindiği sayısız eserle Türk edebiyatına büyük katkı sağlayan edebiyatçı eserleriyle büyük bir kitleyi etkilemeyi başarmıştır. Kaleme aldığı eserlerinde ağırlıklı olarak Türk mitolojisinden unsurlara yer veren Atsız düz yazılarının yanı sıra şiirleriyle de edebiyat dünyasına adını altın harflerle yazdırmayı başarmıştır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.