PAÜ'DE Kutlama, Açılış, Etkinlik Hız Kesmiyor

PAÜ'DE Kutlama, Açılış, Etkinlik Hız Kesmiyor

PAÜ Yönetimi, PAÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı ve PAÜ Hastaneleri Yönetimi ile birlikte düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı Haftası etkinlikleri yoğun katılım ve tüm heyecanı ile başladı.

A+A-

13-14-15 Mart tarihleri arasında düzenlenen etkinliklerden ilki, Pamukkale Üniversitesi Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi Devlet Tiyatrosu’nda Tabib-ül Curcuna ekibinin sahnelediği ‘Bölge Hastanesi’ adlı tiyatro oyunu oldu. Oyunun sonunda, tamamı PAÜ Tıp Fakültesi öğrencilerinden oluşan Tabib-ül Curcuna ekibi üyelerini tek tek tebrik eden PAÜ Tıp Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çiftçi, ekibe çiçek takdim ederek başarılarının devamını diledi.

Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında PAÜ’de düzenlenen bir diğer etkinlik ise ‘Sağlık Koşusu’ oldu. PAÜ Tıp Fakültesi Ana Giriş’inden başlayan koşuya Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ başta olmak üzere Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çiftçi, PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer ile birlikte hastane yönetimi üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Koşunun sonunda, Kadir Urhan (09.02’’) birinci, ikinci Furkan Kartav (09.11’’) ve üçüncü Muhammet Orhan Soyugüzel (09.14’’) olan PAÜ öğrencilerine ödüllerini Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ile birlikte Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çiftçi, PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer takdim etti.

Etkinlikler, PAÜ Hastaneleri Plaza Binası’nın yataklı servisler bölümünün 13. katında bulunan Öğr. Üyesi Yemekhanesi’nde düzenlenen kokteyl ile devam etti.

Pi Günü Kutlaması

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından düzenlenen Dünya Pi Günü, çeşitli etkinliklerle kutlandı. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, öğrencilerle birlikte koştu, pi günü için hazırlanan oyunlara katıldı. 

Matematikte ve farklı bilimlerde büyük önem taşıyan pi sayısını tanıtmak ve farkındalık sağlamak için her yıl 14 Mart’ta çeşitli etkinliklerle kutlanan Dünya Pi Günü, her yıl olduğu gibi bu yılda Pamukkale Üniversitesi öğrencileri tarafından kutlandı.

Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Matematik Eğitim Anabilim Dalı 1. Sınıf öğrencilerinin gerçekleştirdiği etkinlikler “14 Mart Tıp ve Sağlık Koşusu” ile başladı. Yerleşke içinde yapılan koşuya Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Asuman Duatepe Paksu, öğretim elemanları ve öğrenciler Pi Günü formaları ile katıldı.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kale Meslek Yüksekokulu (MYO) yeni binasına kavuşuyor. PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Çarşamba günü açılışı yapılacak olan Kale MYO binasında incelemelerde bulundu.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdinç Duru, Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Genel Sekreter Prof. Dr. Mehmet Ali Sarı ve beraberindekilerle birlikte yapımında sona gelinen Kale ilçesindeki Meslek Yüksekokulunda teknik incelemeler yaptı.

Rektör Bağ, Eski Denizlispor Başkanı Mustafa Üstek’in yapımını başlattığı Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin tamamladığı MYO’nun teknik ve fiziki imkanları hakkında Kale MYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa Beyazıt’tan bilgi aldı.

Çarşamba Günü Açılış Gerçekleştirilecek

Taşınma işlemlerinin başlatılması için talimat veren Rektör Bağ, 20 Mart Çarşamba günü saat: 13:00’de açılış yapılacağının müjdesini verdi. Rektör Bağ açılışa ilişkin Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç ile istişarelerde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.