PAÜ’de Otizm Farkındalık Konferansı

PAÜ’de Otizm Farkındalık Konferansı

PAÜ’de Otizm Farkındalık Konferansı

A+A-

Pamukkale Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Topluluğu’nun düzenlediği Denizli Otizm Derneği Gönüllü Eğitim Koordinatörü Burcu Bilik, Denizli Otizm Derneği Başkanı ve Kurucu Üyesi Dudu Karaman Dinç’in konuk edildiği Otizm Farkındalık Konferansı öğrenciler tarafından ilgi ile izlendi.

Eğitim Fakültesi Engin Aksel Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katılım gösterdi.

Konferansın ilk konuşmacısı olan Denizli Otizm Derneği Gönüllü Eğitim Koordinatörü Burcu Bilik, Otizm nedir, otizmin olası nedenleri ve risk faktörlerinin yanında otizmli çocukların eğitimlerinde nelere dikkat edilmeli, otizmli çocukları olan ailelerin doğru bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesi konularında da katılımcılara bilgiler verdi.

Konferansın ikinci konuşmacısı olan Denizli Otizm Derneği Başkanı ve Kurucu Üyesi Dudu Karaman Dinç, derneğin çalışmaları ve faaliyet alanları konusunda katılımcılara bilgi vererek, derneğin hem yerel hem de ulusal ve uluslararası çapta rollerin belirlenmesinde etkili olduğunun altını çizdi.

Konferansın son konuşmacısı olan konuk ebeveyn İş Adamı Şükrü Çarkıt, otizmli çocuk babası olarak genel anlamda eğitim-öğretimde ve toplumda sosyalleşme açılarından yaşanılan sıkıntılardan bahsetti. Otizmli liseye giden bir oğlu olduğunu söyleyen İş Adamı Çarkıt, oğlunun otizmli olduğunu öğrendikten sonra gerçek yaşamı anladıklarını, gerçek zorlukları gördüklerini ve hayata onunla tutunduklarını ifade etti. Otizmli çocuğa sahip ebeveynler olarak toplumsal açıdan yaşanılan sıkıntılara da değinen Çarkıt, gerek toplumsal olarak gerekse bireysel olarak herkesin daha fazla farkındalık sahibi olması gerektiğinin altını çizerek konuşmasını tamamladı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.