PAÜ’de Sanat Rüzgarı

PAÜ’de Sanat Rüzgarı

Pamukkale Üniversitesi Şiir Topluluğu ve Halkoyunları Topluluğu tarafından organize edilen etkinlikler ile konuklar hafta sonunda keyifli anlar yaşadıklar.

A+A-

‘Yaşamak Bir Ağaç Gibi Tek ve Hür, Bir Orman Gibi Kardeşçesine’ isimli şiir dinletisi çok beğenildi.

PAÜ Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Havva Ergür’ün hazırlamış olduğu PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde Pamukkale Üniversitesi Şiir Topluluğu’nca sunulan şiir dinletisine Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdinç Duru başta olmak üzere, akademisyenler ve çok sayıda davetli katılımda bulundu.

Yapılan şiir dinletisinde, Mevlana’dan Yahya Kemal Beyatlı’ya, Nietzsche’den W. Emerson’a yerli ve yabancı pek çok şairden sevilen toplam 16 şiir, PAÜ Şiir Topluluğu öğrencilerince seslendirildi. PAÜ Şiir Topluluğu’nun bir geleneği olarak, dinleti süresince sunulan şiirler aynı zamanda işaret dili ile de sunuldu.

Gecenin bitiminde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Duru, şiir dinletisinin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti ve günün anısına Öğr. Gör. Havva Ergür’e çiçek veridi.

Geleneksel Halkoyunları Gecesi ‘‘Anadolu’da’’ İzleyenlerin Beğenisini Topladı

Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Bölümü Öğr. Gör. Ramazan Tegiz’in Genel Sanat Yönetmenliğini üstlendiği Pamukkale Üniversitesi Halkoyunları Topluluğu’nun sahnelemiş olduğu halkoyunları gösterisi ‘‘Anadolu’da’’ izleyicilerden büyük beğeni aldı.

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde organize edilen gösteriye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Duru başta olmak üzere, çok sayıda akademisyen ve sanatsever katılımda bulundu.

İçlerinde Silifke, Teke, Gaziantep, Denizli, Aydın, Trabzon ve Kırklareli yörelerinin yer aldığı elli civarında halkoyununu izleyenler ile buluşturan PAÜ Halkoyunları Topluluğu, doğudan batıya, kuzeyden güneye Anadolu’nun kültürel çeşitliliğini bir araya getirerek izleyenlerin beğenisine sundu.

Gecenin bitiminde, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Duru, hazırlamış oldukları gösteri için PAÜ Halkoyunları Topluluğu’na teşekkür edip, günün anısına topluluk üyelerine çiçek verdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.