PAÜ'de Skandallar Bir Türlü Bitmiyor!

PAÜ'de Skandallar Bir Türlü Bitmiyor!

Onlarca akademisyenler atama beklerken FETÖ'den ihraç edilen Ö.Ö 'ün eşi Üniversiteye öğretim üyesi olarak atandığı iddia edildi.

A+A-

FETÖ Terör Örgütünden PAÜ'den atılan ve Ceza alan Ö.Ö'in ( 1 YIL 13 ay cezaya çarptırıldı ) eşi F.Ö.Ö Sağlık Bilimleri Fakültesi Psiktratri Hemşireliği öğretim üyeliğine atandığı iddia edildi. Denizli'de Üniversite de  ve Eğitim camiasında büyük rahatsızlık yarattı. ''Sözde FETÖ ile mücadele ediliyor'' denildi. FETÖ ile mücadele bu mudur ? FETÖ'den ceza alan ve memuriyetten bile atılan birisinin eşi nasıl olurda Üniversiteye öğretim üyesi olarak atanıyor iddiasında bulunuldu. 

SKANDALLAR BİR TÜRLÜ BİTMİYOR...

Aylar önce Pamukkale Üniversitesi'nde 140 yabancı öğrencinin usulsüz bir şekilde üniversiteye kayıt ettirildiği ortaya çıktı. Bu skandal 2022 yılında yaşandı ancak 2023 yılında basına yansımasının ardından olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Soruşturmanın Denizli Cumhuriyet Başsavcılığından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildiği ve hala devam ettiği iddia ediliyor. Ancak iki akademisyen ve bir memur dışında hiçbir yetkili açığa alınmadı. Kamu görevlilerinin, görevlerini kötüye kullanmasıyla ortaya çıkan bu suçta diğer şüpheliler hakkında bir işlem başlatılmadı.

YÖK'ün yönetmeliğine göre rektörler hakkında sadece YÖK soruşturma başlatabiliyor. Ancak Pamukkale Üniversitesi'nde yaşanan bu skandal olaya rağmen YÖK'ün kurum amiri olan rektör hakkında bir soruşturma başlatıp başlatmadığı bilinmiyor. 

Soruşturmada işlenen suçlar şu şekilde sıralanıyor:

Rüşvet Vermek

Resmi Belgede Sahtecilik

Kamu Görevlisinin Resmi Belgede Sahteciliği 

Kamu Kurum ve Kuruluşları vb. Tüzel Kişiliklerin Araç olarak Kullanılması

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.