PAÜ'de "Yerinde Yaşlılık" Kongresi Bugün Başladı

PAÜ'de "Yerinde Yaşlılık" Kongresi Bugün Başladı

PAMUKKALE Üniversitesi (PAÜ) tarafından düzenlenen 8. Ulusal Yaşlılık Kongresi, üniversitenin Kültür ve Kongre Merkezi'nde bugün başladı.

A+A-

Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof.Dr.Velittin Kalınkara, "İnsanlar yerinde yaşlanmalıdır. Yerinde yaşlanma yaşı, geliri ve yeteneği ne olursa olsun birey daha güvenli ve kendini bağımsız, rahat hisseder" dedi.

 

 

İki gün sürecek olan PAÜ 8. Ulusal Yaşlılık Kongresi'nde 66 bildiri sunulacak. Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof.Dr.Velittin Kalınkara, ülkemizde 65 yaş üstü yaşlı nüfus oranının yüzde 8, Denizli'de ise yüzde 9.7 olduğuna dikkati çekip, "65 yaş üstü yaşlı nüfusunun yüzde 22.3'ü 80 yaş üzerinde. Ülke genelindeki yaşlı nüfusun yüzde 8.2'si kentlerde yaşıyor. Nüfusun yaşlanması sosyal, ekonomik, psikolojik ve fizyolojik sorunların gittikçe ağırlaşmasına ve kentsel erişebilirlik sorunlarına neden olmaktadır. Yaşlılık konusunda ulusal politikalar oluşturulmalıdır" dedi.

 

 

Prof. Dr. Kalınkara, bu yılki kongrenin ana temasının, "Yerinde yaşlılık" olduğunu sözlerine ekleyerek, "İnsanın kendi yerinde, evinde yaşlanması gerekiyor. Kişinin geliri ve yeteneği ne olursa olsun bireyin kendi evinde yaşlanması kendini daha güvenli, bağımsız ve rahat hissetmesine neden olur. Yerinde yaşlanma sosyal bağları da güçlendirir. Yerinde yaşlanmayı yaşlılar da tercih ediyor. Yaşlılığını evinde geçiren kişi, toplumdan da kopmamış olur. 66 bildiri sunulacak olan Yaşlılık Kongresi'nden çıkan sonuçların bu konuda oluşturulması gereken ulusal politikamıza da desteği olacaktır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.