PAÜ'den adrese teslim kadro ilanı

PAÜ'den adrese teslim kadro ilanı

Son zamanlarda Yabancı Öğrencilerin sınav puanlarının değiştirilmesiyle alakalı Kayıt skandalı ve iddialarıyla yerel ve ulusal medyada gündeme gelen Pamukkale üniversitesi kişiye özel adrese teslim akademik kadro ilanı ile yine gündeme geldi.

A+A-

 

Adrese teslim kadro” atamaları konusunda Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden birisi olan Denizli Pamukkale Üniversitesinde defalarca kez basına yansıyan “Adrese teslim kadro” vak’aları hız kesmeden devam ediyor.

 

Bir ay öncesinde Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü için açılan Doçentlik kadrosu için belli bir kişiyi tarif eden “Covit 19 Kunatum üzerine çalışma yapmak” gibi son derece spesifik ve ilginç ilandan sonra, 2023 yılının son mesai gününde yayımlanan akademik kadro ilanındaysa Rektörlüğe bağlı birimlerde görev yapacak 3 öğretim görevlisi için çıkılan ilanlar için sadece alınacak kişilerin adı yazılmamış türünden bir ilan örneği olduğu rahatlıkla görülebiliyor.

 

Rektörlük merkezli birimlerde görevlendirilmek için çıkılan ilan şartlarına bakıldığında alınacak olan kişilerin temel değerlendirme standartları olan ALES, Akademik Ortalama Derecesi, İlgili Alandan yüksek lisans yapma ve Yabancı Dil Puanları yanında “kişilerin üniversitelerde dört dönem çalışma” gibi özel şartları yazıldığı görülüyor. 

 

Söz gelimi Rektörlük merkeze bağlı Bilimsel Araştırma Projeleri birimi için çıkılan ilana bakıldığında aranan şartlar arasında “Bilimsel Araştırma Projelerinde Yürütücü Olmak” ve Üniversitede Dört yıl mesleki tecrübeye sahip olmak” gibi özel bir şart göze çarpıyor. İşin ilginç yanı ise bu kadroya başvuracak kişiden istenilen “Bilimsel Araştırma Projesi Yürütücüsü Olma” şartı ilana çıkılan kadronun görev tanımında söz konusu değil. Yani bir öğretim görevlisi kadrosundaki bir kişi bilimsel araştırma proje yürütücüsü olamıyor.

 

Bu kadroyla birlikte diğer iki kadro için bir diğer özel şart ise “üniversitelerde dört yıl çalışma deneyimi”. Üniversitelerde yüksek lisans ve doktorasını yapmış ama üniversitede çalışma deneyimi olmayan o kadar başarılı insan olmasına rağmen kişiye özel olduğu tüm bu şartlardan belli olan bu şarttaki ilanlara ise ancak başka üniversitelerde öğretim görevlisi veya üniversitelerde başka kimi görevlerde zaten çalışan kişilerin başvurabilecek olması kimlerin bu kadrolara atanacağının sanki bir işareti gibi. İşin ilginç yanıysa Pamukkale Üniversitesi Rektörü Ahmet Kutluhan’ın ilk göreve geldiğinde ilanı çıkmış pek çok öğretim görevlisi kadrosunu yönetim kuruluşları aracılığıyla “Kişiye Özel ve Belli Kişileri İşaret” ediyor oldukları iddiasından hareketle iptal etmiş olması. Öyle ki bu türden söz konusu ilanlarda da olduğu gibi “Kişiye Özel ve Belli Kişileri Tarif” eden ilanlar idare mahkemelerince de herhangi bir iptal başvurusu neticesinde yürütmeyi durdurma ve iptal kararları verildiğini gösteren pek çok karara da imza atmış durumda.

65938ce970acf.jpeg65938ce970acf.jpeg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.