PAÜ'lü Akademisyenin Sergisine Yoğun İlgi

PAÜ'lü Akademisyenin Sergisine Yoğun İlgi

PAÜ’lü öğretim elemanının, toplam yirmi eserini bir araya getirdiği geleneksel el sanatları sergisi, sanatseverlerin büyük ilgisini gördü.

A+A-

Sergiyi PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile birlikte gezdi.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Fatoş Neslihan Argun’un hazırlayıp sunduğu “BERGÜZAR” isimli geleneksel el sanatları sergisi Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde 23 Mayıs Pazartesi gününden itibaren sergilenmeye başlandı.

Geleneksel tepme keçe tekniği ile yapılan sergideki ürünler hakkında bilgi veren Öğr. Gör. Fatoş Neslihan Argun serginin İncil de adı geçen yedi büyük kiliseden biri olan güney kilisesinin yer mozaiklerinin keçe üzerine işlenmesi sonucunda bu güzel eserler ortaya çıkmıştır. Sergide toplam yirmi bir eser yer almaktadır eserlerin içinde ise en dikkat çekici olan Laodikeia Antik Kentine ismi verilen kraliçe Laodikeia’nın keçe üzerine işlenmiş tasviri oldu.

Sergi ayrıca; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) iş birliğinde düzenlenen 42. Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumuna katılan protokol ve akademisyenlerce de büyük ilgi gördü.  PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan sergiyi Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile birlikte gezdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.