PAÜ’lü Öğrencilerden Büyük Başarı

PAÜ’lü Öğrencilerden Büyük Başarı

Pamukkale Üniversitesi  öğrencileri MRCP’de görüntünün kalitesini artırdıkları yüzde 100 doğal bir ürün tasarladı.

A+A-

Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğrencileri, MRCP ( Manyetik Rezonans Kolanjiyopankreatografi ) kullanımına uygun olan biçimde doğal bitkisel karışımlar ile kontrast madde ( ilaç ) tasarladı.

Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Koluman’ın yönetiminde Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğrencileri Berkay Önal ve Emre Yüce, MRCP çekiminde görüntü kalitesini artıracak olan doğal bitkisel karışımlar ile kontrast madde ( ilaç ) tasarladı.

Ekonomik Olarak Kolay Elde Edilir

Pamukkale Üniversitesi öğrencilerince tasarlanmış olan ürün ile alakalı bilgi veren Teknoloji Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Koluman, üretilen bu maddenin en mühim özellikleri arasında yüzde 100 doğal olması ve MRCP’de kullanılmış olan diğer kontrast maddelere göre daha iyi bir görüntü vermesinin yer aldığını, bahsi geçen ürünün elde edildiği bitkilerin ülkeye özgü olup, ekonomik olarak kolay elde edilebilir ve uygulamasının da kolay olarak tanımlanmakta olduğunu, ürünün ön çalışmalarının umut vaat ettiğini, faz 2 çalışmalar için tasarımların da tamamlandığını, bu amaçla ürünün piyasaya sunulması için gerekli olan ileri analizlerin tasarlanmış olduğunu, çalışmaların başlatıldığını, Ürünlerin analizlerini takiben Pamukkale Üniversitesi’nin adını içerecek biçimde ticarileştirilmesinin hedeflendiğini ifade edildi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.