PAÜ’nün Projesine Son Başvuru 25 Temmuz

PAÜ’nün Projesine Son Başvuru 25 Temmuz

Pamukkale Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen “Her Yer Matematik” Projesi için başvurular başladı.

A+A-

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimleri ve Bilim Okulları çerçevesinde “Her Yer Matematik” projesi yapılacak. 7. sınıfa geçen öğrenciler için son başvuru tarihi 25 Temmuz 2020 olarak ilan edildi.

Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü, Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı, Pamukkale Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığının da ayni olarak desteklediği projenin başvuruları alınmaya başladı.

10-15 Ağustos 2020 tarihlerinde Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde gerçekleştirilecek proje etkinliklerinin amacı; Denizli’de ikamet eden, yedinci sınıfa geçen ve daha önce TÜBİTAK bilim okullarına katılmamış öğrencilerin okul dışı ortamlardaki matematiği fark etmelerini sağlamak, matematik öğrenmeye yönelik merak uyandırmak, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteğini tetiklemektir. Bu amaçla katılımcı öğrencilerle Pamukkale Üniversitesi ve Merkezefendi Kütüphaneleri, halı-kilim atölyesi, park ve mesire alanı gibi okul dışı ortamlarda matematik öğrenme etkinlikleri gerçekleştirilecek. Ayrıca etkinlik sürecinde öğrencilerin Denizli’nin yöresel özelliklerini ve bitki örtüsünü tanıması, şehrin kütüphanelerinde vakit geçirmesi, bir yandan da bu ortamlarda yer alan matematiği fark etmesi ve öğrenmesi sağlanacak.

Proje etkinliklerine 30 öğrenci davet edilecek

10 - 15 Ağustos 2020 tarihleri arasında, Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesinde gerçekleştirilecek projenin başvuruları proje web sayfasından alınmaya başlandı. Projeye Denizli’de ikamet etmekte olan 7. sınıfa geçmiş öğrenciler başvurabilirler. Katılımın ücretsiz olacağı projeye son başvuru tarihi 25 Temmuz 2020.

Proje web sitesi: https://www.pau.edu.tr/heryermatematik/tr

Sosyal medya hesapları:

Instagram: heryermatematik.pau  Facebook: Her Yer Matematik

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.