PAÜ'ye Gaziantep'ten İki Ödül Getirdiler

PAÜ'ye Gaziantep'ten İki Ödül Getirdiler

Gaziantep Milli Mücadele Kahramanları Anısına Portre Yarışması’nda PAÜ’lü akademisyen ve mezun öğrenci ödül aldı.

A+A-

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği Bölümünün Öğr. Gör. Serdal Yerli ve PAÜ Resim Öğretmenliği Bölümü mezunu Harun Reşit Sargın, ödüle layık görülen sanatçılar arasında yer aldı.

Gaziantep Üniversitesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gazikültür A.Ş.’nin iş birliği ile şanlı destanın 100. yıl dönümünde düzenlenen Gaziantep Milli Mücadele Kahramanları Anısına Portre Yarışması sonuçlandı.

Özel Ödülü Aldı

Şanlı Destanın 100. Yıl Dönümünde Gaziantep Milli Mücadele Kahramanları Anısına Portre Yarışması’na 569 resim sanatçısı, 854 eser ile katıldı. Jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonucunda; yağlıboya, suluboya, desen ve jüri özel ödülleri sahiplerini buldu. Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Öğr. Gör. Serdal Yerli Yağlı Boya Kategorisinde başarı ödülünün ve PAÜ Resim-İş Eğitimi Programı Mezunu Harun Reşit Sargın ise yine aynı kategoride jüri özel ödülünün sahibi oldu.

Öğr. Gör. Serdal Yerli, tuval üzerine yağlıboya olarak 50cmx70cm boyutunda yaptığı Milli Mücadele Gazisi Boyno Memik yağlıboya tablosu ile ödül alırken Öğr. Gör. Yerli’nin atölye öğrencisi olan Harun Reşit Sargın ise 35cmx50cm ebatında tüyb üzerine yağlı boya eseri ile ödüle layık görüldü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.