PAÜ'ye Rektör Yardımcısı Dayanmıyor

PAÜ'ye Rektör Yardımcısı Dayanmıyor

2020 yılından bu tarafa Rektör Ahmet Kutluhan dört rektör yardımcısı değiştirdi. Dört yılı dolmadan beşinci rektör yardımcısı olan Durmuş Akalı’nın da istifası istendiği bugün üniversite camiası içinde konuşulanlar arasında yer alıyor.

A+A-

İlk olarak Fahir Demirkan Rektör yardımcılığından ayrılırken yerine İbrahim Kısaç atanmıştı. Neden istifa ettiğini bilinmeyen İbrahim Kısaç’ın yerine Bilal Söğüt atanmıştı. Yabancı uyruklu öğrenci skandalının patlamasıyla birlikte Bilal Söğüt de istifa etmiş yerine Ensar Yeşilyurt atanmıştı.

Ensar Yeşilyurt da gizli ve bilinmeyen bir sebeple 2023 Ağustos ayında istifa etmiş yerine de Durmuş Akalın getirilmişti. Rektör yardımcısı olarak atanan Durmuş Akalın aynı zamanda hem İlahiyat Fakültesi dekanı hem de sosyal bilimler enstitüsü müdürü olarak üç görevi birden yürütüyordu.

Bugün gelen iddialara göre Durmuş Akalı’nın rektör yardımcılığı dahil diğer tüm görevlerinden de istifası istendiği şeklinde. Hatta rektörlük binasındaki makam odasının boşaltıldığı iddia ediliyor. Durmuş Akalı’n da şayet rektör yardımcılığı görevinden ayrılırsa bugüne kadar Rektör Kutluhan dört yılı dolmadan 5 rektör yardımcısı değiştirmiş olacak. Beşinci rektör yardımcısının da görevden istifasının istenmesinin nedeni tam olarak bilinmediğinden Durmuş Akalı’nın neden istifa ettiğine ilişkin giz perdesi de devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum