Pehlivanlar 29 Mayıs'ta Beyağaç'ta Şahlanacak

Pehlivanlar 29 Mayıs'ta Beyağaç'ta Şahlanacak

Denizli'nin Beyağaç ilçesinde 6.kez düzenlenecek olan Ege’nin Kırkpınar’ı Geleneksel Beyağaç Belediyesi Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne Beyağaç Kaymakamı Muhammed Serkan Şahin Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay 2015 yılı Güreş Ağası Nadir Y

A+A-

"İlçemizde  yıllardır Beyağaç Belediyesi’nce yapılmakta olan Ege’nin Kırkpınar’ı Geleneksel Beyağaç Belediyesi Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin amacı ;Ata sporumuz yağlı pehlivan güreşine sahip çıkarak gençlerimize bu spor dalını sevdirmek ve muhtemel kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, yöre insanımızın çok sevmiş olduğu bu spor dalının yılda bir defa da olsa güreş severler tarafından izlenmesini sağlamak ve Kırkpınar Altın Kemer sahibi Başpehlivan Hüseyin Çokal isminin yaşatılmasını sağlamaktır.

 

Ege’nin Kırkpınar’ı Geleneksel Beyağaç Belediyesi Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri, 2014 yılında Türkiye Güreş Federasyonunun kararıyla  ‘Geleneksel’ statüye alınmıştır.

 

Ayrıca hedeflerimizin arasında ilçemizden diğer il veya ilçelere göç etmiş olan hemşehrilerimizin de yılsa bir kere de olsa bu güreş etkinliği vesilesi ile bir araya gelmesini sağlamaktır.

 

Ege’nin Kırkpınar’ı Geleneksel Beyağaç Belediyesi Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin 6. Defa düzenlenmesinde bizi yalnız bırakmayan, maddi manevi destek olan 2015 yılı güreş ağamız Nadir Yadık’a ve değerli ailesine şükranlarımızı sunuyoruz. Milli ve manevi değerlerimizin tanıtılması ve anlatılması, darı ekmeği ile yoğurtlama yemek, ağaçların gölgesinde yağlı pehlivan güreşi seyretmek için herkesi  Beyağaç ilçemize 29 Mayıs Cuma günü saat 10:00’da  Ege’nin Kırkpınar’ı Geleneksel Beyağaç Belediyesi Hüseyin Çokal Güreşleri Er Meydanı’na davet ediyoruz. "

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.