Pekdemir, eğitime desteğini artırdı

Pekdemir, eğitime desteğini artırdı

Hayırsever işadamı Abidin Pekdemir, babası Hacı Hakkı Pekdemir'in adını doğup büyüdükleri Alaattin Mahallesi'nin ortaokulunda yaşatacak.

A+A-

Hayırsever işadamı Abidin Pekdemir, babası Hacı Hakkı Pekdemir'in adını doğup büyüdükleri Alaattin Mahallesi'nin ortaokulunda yaşatacak. Abidin Pekdemir, 400 bin lira harcayarak Alaattin Ortaokulu'na yemekhane, kantin, özel eğitim sınıfı ve çok amaçlı salonun bulunduğu ek bina yaptıracak ve eski okulun bakım onarım giderlerini üstlenecek. 

Hayırsever işadamı Abidin Pekdemir, eğitime destek protokolünü Denizli Valiliği'nde düzenlenen törenle oğulları Halil ve Hakkı Pekdemir'le birlikte imzaladı. Geçen yıl Alaattin Ortaokulu'na yemekhane ve kantin yapmak için protokol imzalayan Abidin Pekdemir, protokolü revize etti ve eğitime vereceği desteği 150 bin liradan 400 bin liraya yükseltti. Yeni imzalanan protokolle Abidin Pekdemir, beş yıl önce vefat eden babası Hacı Hakkı Pekdemir'in adının verileceği Alaattin Ortaokulu'nun bahçesine yemekhane, kantin, özel eğitim sınıfı ve konferans salonunun bulunacağı ek bina yaptıracak, ayrıca okulun ana binasının bakım onarım giderlerini karşılayacak.

Protokole Vali Şükrü Kocatepe ve oğullarıyla birlikte imza atan Pekdemir Alışveriş Merkezleri'nin ortaklarından hayırsever işadamı Abidin Pekdemir, doğup büyüdükleri mahalleye katkı sağlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Alaattin Kasabası'nda doğduk, Denizli'de doyduk. Yerel bir firmayız ve Denizli'den kazandığımızı Denizli eğitimine yatırmayı istiyoruz. Çok şükür bu da nasip oldu. Şimdi bir mahalle olan Alaattin'deki ortaokula ek bina yaptıracağız. Eğitim çok önemli, çocuklarımızın sağlıklı alanlarda okuyarak eğitim almalarına çok önem veriyoruz" dedi. 

Vali Şükrü Kocatepe ise, hayırsever Abidin Pekdemir'e eğitime verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Kocapete, "Okulumuz eski bir yapı olması dolayısıyla yemekhane, kantin ve konferans salonu gibi eksiklikleri var. Bunları hayırseverimiz tamamlayacak. Yeni yapıları inşa edecek ve okulun ismini de merhum babaları Hacı Hakkı Pekdemir Ortaokulu olarak değiştireceğiz. Kendileri özellikle eğitim konusunda bize her zaman destek oluyorlar. Bu güne kadar okulumuzun eksiklikleri, bakım ve onarım gibi ihtiyaçlarını karşılıyordu. Eğitime yapacağı katkı için kendinse ve çocuklarına teşekkür ediyorum" dedi. Ek bina 300 metrekare alana yapılacak ve bu yıl tamamlanacak.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.