Piknik Ateşi 4 Hektarlık Ormanı Yo Etti

Piknik Ateşi 4 Hektarlık Ormanı Yo Etti

DENİZLİ'de Pamukkale İlçesi Tekkeköy Mahallesi yakınlarında piknik ateşinden çıkan yangın, 4 hektarlık kızılçam ormanını küle çevirdi.

A+A-

Honaz Dağı Milli Parkı'na 200 metre kadar yaklaşan alevler korkuturken, yangın sezonunda olunmaması nedeniyle yeteri sayıda orman işçisi bulunmadığından, çaycısından masa başında çalışan memuruna kadar Orman Bölge Müdürlüğü'nde görevli 60 personel de söndürme çalışmalarına katıldı.


Tekkeköy Mahallesi, Değirmenönü Mevkisi'ndeki ormanlık alanda bugün saat 11.00 sıralarında yakılan piknik ateşinden yangın çıktı. Alevler, şiddetli lodosun da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Dumanları farkeden Tekkeköy Mahallesi Muhtarı İlker Ona ile muhtar azası Rıdvan Burhan, ormanlık alana koşup, çalılarla alevleri söndürmeye çalıştı. Bir yandan da Alo 177 Orman Yangın İhbar Hattı'nı arayan Muhtar Ona, bir ara alevlerin arasında kalıp, yoğun dumandan zelirlenme tehlikesi geçirdi. Alevlerin Honaz Dağı Milli Parkı'na 200 metre kadar yaklaşması yürekleri ağza getirdi. Milli park sınırındaki önlemler arttırılırken, Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin de ulaşmasıyla alevlere 15 arazözle müdahale edildi.


TAKIM ELBİSEYLE YANGINI SÖNDÜRDÜLER


Yangın sezonu olmadığı ve söndürme işçisi bulunmadığından Orman Bölge Müdürlüğü'ndeki çaycıdan masa başında çalışan memurlara kadar 60 personel de bölgeye sevk edildi. Takım elbiseli memurlar kazma, kürek, tırpan gibi ellerini geçirdikleri aletlerle alevlere müdahale ederken, alevler yaklaşık 4 saatte Milli Parka ulaşmadan söndürüldü.


Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, şiddetli lodos nedeniyle yangının kısa sürede büyüdüğünü belirtip, şu an için alevler söndürüldü. Soğutma çalışmalarımız sürüyor. Alevlerin Milli Parka sıçramadan söndürülmesi sevindirici" dedi.


İlk belirlemelere göre 4 hektarlık kızılçam ormanını zarar gördüğü bildirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.