PKK Sergisine İzin Vermek,Teröre Destektir!

PKK Sergisine İzin Vermek,Teröre Destektir!

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan:, Fransa'daki terör saldırısının ardından yaptığı açıklamada küresel işbirliğinin gerekliliğine dikkat çekti ve zamanında ülkelerin toprak bütünlüğüne karşı terör örgütlerini destekleyen kimi devletlerin öngörüsüz pol

A+A-

"Terör, ister din adı altında, isterse kimlik ekseninde olsun tüm Avrupa devletlerini hatta dünyayı tehdit etmektedir. Tüm dünya ülkelerinin terör karşısında ortak tavır alması ve güvenlik politikalarını, istihbaratı ortak paylaşması gerekmektedir.

ÖNGÖRÜSÜZ SİYASETİN SONUCU AĞIR OLUYOR

Hiçbir ülke artık "ben tehdit altında değilim" diyemez. Bazı devletlerin terör örgütlerini desteklediği ortamda ne ülkemiz, ne de AB kurumları sorumluluktan uzak duramaz. Suriye başta olmak üzere, Orta Doğu’da bazı Avrupalı devletlerin ve AKP Hükümeti'nin izlediği öngörüsüz politikalar bugün terör örgütlerini büyütmüş ve sonuçta bu hataların yol açtığı terör silahı kendilerine dönmeye başlamıştır. 

Yanlış politikaların faturasını ödeyen masum toplumlar ve bireyler, bugün açık hedef haline gelmiştir. Suriye başta olmak üzere, ülkelerin toprak bütünlüğüne saygı gösteren politikalar için tüm devlet liderlerinin açıkça küresel teröre karşı işbirliğine, istihbarat paylaşımına ve toprak bütünlüğüne saygı duyan bir diplomasiye ihtiyacı vardır.

AVRUPA KURUMLARI PKK VE PYD’NİN PROPAGANDASINDAN VAZGEÇMELİDİR

Avrupa Parlamentosu, PKK ile PYD’nin, teröristbaşının fotoğraflarını sergileyen bir utanç tablosuna ev sahipliği yapmıştır. PYD, PKK, IŞİD arasında insan yaşamı, toplumun güvenliği ve barışımıza kast etmek açısından hiçbir fark yoktur. Bugün bu terör örgütlerinin çadır açmasına, fotoğraflarının sergilenmesine kurumsal olanak yaratanlar, 

terör konusundan şikayetçi olamazlar.

PKK SERGİSİNE İZİN VERMEK, TERÖRÜ DESTEKLEMEKTİR

Terörle mücadele etmesi gereken kurumlar ve devletler, terörün propagandasını yapamaz. Hiçbir sergi, terörü övemez, ifade özgürlüğü olarak gösteremez. Avrupa’nın merkezinde terörizm genişlerken terör örgütü propagandası kurumlar eliyle yapılamaz.

FRANSA SALDIRISI, KÜRESEL TERÖRÜN ACIMASIZLIĞINI ORTAYA KOYDU

Fransa’nın Nice kentinde yaşanan ve 80’in üzerinde masum insanın katledilmesine yol açan terör saldırısını lanetliyor, nefretle kınıyorum. İnsanların ulusal bayramlarında, yurttaşlığın, özgürlüğün ve demokrasinin erdemini simgeleyen 14 Temmuz kutlamalarında yaşanan bu katliam, teröre karşı işbirliğinin ve birlikteliğin önemini hatırlatmıştır.

Avrupa sokaklarını kasıp kavuran tehditler ve istihbarat zaafiyeti karşısında tüm Avrupa liderleri özeleştirisini yapmalı ve bizim Avrupa ülkelerindeki terör karşısında hissettiğimiz acıları kendileri de bizim acılarımız karşısında hissedebilmelidir. Avrupalı liderler PKK, IŞİD, NUSRA, YPG, PYD karşısında net tavrını almalıdır.

HÜKÜMET IŞİD SORULARIMIZA CEVAP VERMELİ

AKP Hükümeti, artık terörün küresel yönünü açıklamak ve kınamaktan öteye geçmeli, zamanında besleyip büyüttüğü, terör örgütü olarak bile ilan edemediği örgütler karşısında ortak mücadele için harekete geçmelidir. Başbakan Binali Yıldırım, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun IŞİD hakkındaki 11 sorusuna açıklıkla yanıt vermelidir."  

TERÖRÜN FİNANSMANINA KARŞI O MADDE DİKKATE ALINMALI

CHP Milletvekili Arslan, bu gece CHP’nin muhalefeti sonucu geri çekilen Kara Para Aklama yasa tasarısı maddesinin tekrar gündeme getirilmesi halinde, terörün finansmanını önlemek açısından da ciddi zaafiyet yaşanacağını şu sözleriyle belirtti:

"Kara Para Aklama maddesi olan Varlık Barışı tekrar getirilirse büyük bir zaafiyet doğacaktır. Bu düzenleme kanunlaşırsa, ülkemize girme tehlikesi bulunan teröre maddi yardım sağlayacak paralar, sorgusuz sualsiz olarak terör örgütlerine aktarılabilecek, hiçbir soruşturma ve yargılamaya tabi olmayacaktır. Terörün finansmanını engelleyecek uluslararası sözleşmelere imza atan Türkiye, bu maddeyle terörün kaynağı olabilecek paralar için geçiş ülkesi olma tehlikesini taşıyacaktır. Teröre karşı işbirliği zamanı çoktan gelmiş olup, siyasi hesaplar bir kenara bırakılarak terör bir an önce bitirilmeli, güzel Dünyamız huzura ermelidir."

Kazım ARSLAN

CHP Denizli Milletvekili

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.