Prostat nedir, neden büyür?

Prostat nedir, neden büyür?

Prostat erkeklerde idrar torbasının Hemen altında bağırsakların ön tarafında bulunan bir salgı bezidir.

A+A-

Erkek üreme sisteminin en önemli parçalarından birisidir. Prostatın en önemli görevi spermleri koruyan sıvı üretmesi ve spermlerin bu süre içerisinde sağlıklı bir şekilde saklıyor olmasıdır. Aynı zamanda mesane ağzını sıkarak idrar kaçırmasının önleyici bir görevi vardır.

Prostat erkeklerin birçoğunda zamanda boyut olarak bir büyüme göstermektedir. Yaşa bağlı olan bu düğme fazla olduğunda prostat normal boyutları üzerine çıktığında önemli sağlık sorunlarının da beraberinde getirir. Bugün hala prostatın neden büyüdüğü konusunda bilimsel bir sonuca ulaşılamamıştır. Sıklıkla yaşa bağlı olan bu büyüme durumu gözlenmektedir. Prostat bezi 30'lu yaşlarda büyümeye başlar, 50'li yaşlarda olan erkeklerin artık yarısında prostat büyümesi görülmektedir. 60 yaş ve üzeri erkeklerde bu oran yüzde 65'e çıkarken 80’li yaşlarda prostat bezi büyüme oranı %90 u bulmaktadır. Prostat hastalarının birçoğu ilaç ile tedavi edilebilirken bazen ilaçların yeterli olmadığı ve prostat ameliyatı gerektiği durumlar söz konusu olabilir. 

Her tür prostat şikayetleriniz için Profesör Dr Tolga Akman ile iletişime geçebilirsiniz. Sahip olduğu bilgi, birikim ve deneyimlerden sizler de faydalanabilirsiniz. 

Prostat hastalarının şikayetleri nelerdir

Prostat hastalığı bir anda ortaya çıkan bir hastalık değildir. Yıllar içerisinde yavaş yavaş büyüyen veya ileriki yaşlarda kendini gösteren çok yaygın bir hastalıktır. Prostat çok yavaş büyür ve içinden geçen idrar kanallarını sıkıştırmaya başlar. Erkeklerde işemeyi sağlayan idrar torbası kaslardan oluşmuş bir yapıdır. Prostat yavaş yavaş büyüdükçe idrar kanallarına sıkıştırıyor olsa da Buna tepki olarak idrar torbasının kasları genişler. İdrar torbası daha kuvvetli kasılmaya başlar. Tüm bu süreçte hastaların çoğunlukla hiçbir şikâyeti olmayacaktır. Sadece idrar torbasının aşırı aktivitesine bağlı olarak çok sık tuvalete çıkmak, bir anda tuvalet ihtiyacı hissetmek ya da idrar kaçırmak gibi çok yaygın şikayetler ile karşılaşılabilir. Bu aşamada anlaşılmayan prostat büyümeye devam edecektir. Böylelikle idrar torbası kaslarında önemli bir yorulma ortaya çıkacak ve asıl belirtiler kendini göstermeye başlayacaktır. Bu süreçte prostat hastalarında idrar yaparken damlama, idrar yaptıktan sonra hala idrar varlığı hissi, çatallı işeme, kesik kesik işeme gibi birçok sorun ortaya çıkacaktır. Bu süreçte Tedavinin mutlaka başlaması gerekir. Aksi halde idrar torbası içindeki yüksek basınç böbreklere zarar verecektir.

Yaşınıza bağlı olarak prostat konusunda bazı rahatsızlıklarınız olduğunu hissediyorsanız hemen bir Uzman Hekim ile iletişime geçmelisiniz. Hastalığınız hangi aşamada olursa olsun bu alanda kullanılan en son teknolojik sistemler sayesinde prostat hastalığından kurtulabilirsiniz.

Profesör Dr Tolga Akman prostat ameliyatı alanında en başarılı hekimlerden birisidir. Farklı tekniklerle uygulamış olduğu prostat ameliyatları her zaman çok büyük başarılarla sonuçlanmıştır.

Prostat ameliyatı nasıl yapılır

Prostat ile 2 yaş Erkeklerde en sık görülen rahatsızlıkların başında geliyor. Geçmiş dönemlerde prostat ameliyatı açık operasyonlar şeklinde yapılırken gelişen tıbbi teknolojiler sayesinde artık endoskopik olarak yapılıyor. Prostat alanında yapılan bu kapalı ameliyatlar da en son teknoloji olarak lazer sistemleri kullanılıyor. 

Erkeklerde prostat hastalığı 2 farklı türde görülüyor. İyi huylu ve kötü huylu prostat olarak bilinen bu hastalıklarda uygulanan tedavi yöntemleri prostatın türüne göre değişiklik gösteriyor. İyi huylu prostat hastaları için en son teknoloji ile uygulanan lazer ameliyat yöntemleri oldukça büyük başarı sağlıyor.

Prostat ameliyatı ne kadar sürüyor

Prostat ameliyatı kapalı ameliyatlar şeklinde yapılıyor. Kapalı bir prostat ameliyatı da yaklaşık olarak 1 saatte tamamlanıyor. Ameliyat sonrası odaya çıkarılan hastaya sonda takılıyor. Ve ameliyat sürecinde kullanılan tekniğe hastanın durumuna göre sondanın 1 ila 3 gün kadar kalması sağlanıyor. Prostat hastalarında ameliyat sonrası hastanede kalma süresi sondanın çıkma süresine bağlı olarak görülüyor. Sondası alınan ve rahat bir şekilde idrarını yapabilen hastalar taburcu ediliyor.

 

https://tolgaakman.com/services/prostat-tedavisinde-yenilikci-cozum-holep/

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.