Rahmetle Anıyoruz...

Rahmetle Anıyoruz...

Türk milliyetçiliği fikri; bazılarının zannettiği gibi...

A+A-

Türk milliyetçiliği fikri; bazılarının zannettiği gibi, ‘1789 Fransız büyük ihtilalinin dünyaya yaydığı, adalet, özgürlük ve eşitlik fikirlerinin sonucunda ortaya çıkan Avrupa milliyetçiliğinden doğmuş bir milliyetçilik anlayışı değildir’ diyordu Necdet Sevinç. Türk milliyetçiliği düşüncesi, Türklerin kendi kaynaklarıyla ürettikleri ve tarihin derinliklerinden getirdikleri bir düşünce sistemidir diye de ilave ediyordu.

O bir dava adamıydı. Düşündüğü gibi yazan dünyayı Türkçe okuyan bir karaktere sahip idi onu yakından tanıyanlar bilirler ömrü boyunca Türk Milliyetçiliğinin yılmaz savunucusu ve öncüsü olmuştur. İşkence ve iftiralara boyun eğmemiş hak bildiği Ülküsünden kimseye taviz vermemiştir.

Ufak hesapların adamı olmamış, içindeki vatan ve millet sevgisini her şeyin üzerinde tutabilmiştir. Ben Necdet Sevinç ağabeyi 1974 yılında Bozkurt İlham Gencer’in Maçka otelinde program yaptığı yıllarda tanıdım. Zaman zaman, Alparslan Türkeş ve bir çok ünlü Türkçü yazar ve dava adamlarının uğrak yeri olurdu Gencer’in çalıştığı mekanlar.

1975 yılında, bölücülere karşı şunları yazıyordu Necdet ağabey;

Atalarımızın kanlarıyla aldıkları toprakları bizlerde kanımızın son damlasına kadar savunuruz. Gerektiğinde gök kubbeyi başlarına yıkarız. Türk Milletini sonsuza dek yaşatırız. Türk milletinin, bu devletini yeniden var eder, kıyamete kadar savunuruz. İnsanlık yok olmadıkça, Türk Milleti ve Türk Devleti de yok olmayacaktır diye her Türk'ün kalbini tutuştururdu. Allah rahmet eylesin.Meıkanı cennet olsun…

Uğurunda şehitler vermeye azmetmiş bir milletin evlatlarıyız. Türk Ülküsü yolunda Necdet Sevinç gibi vatansever insanları tanımak yetişen Türk nesilleri için sönmez bir meşale olması dileklerimle ve uçmağa vardığı 24 temmuz benim doğum günüm olduğu için yaşadığım müddetçe anacağım bir dava adamı ve Ülkü devi olarak hatırlanacaktır. İşte Necdet Sevin ve diğerleri…

ALLAH RAHMET EYLESİN

Sami Sefer Coşkun

MHP.MYK ESKİ ÜYESİ

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.