Ramazanoğlu: ''Toplumsal şiddete karşıyız''

Ramazanoğlu: ''Toplumsal şiddete karşıyız''

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, İzmir Kemeraltı'nda bir esnafın Suriyeli bir çocuğa karşı uyguladığı şiddeti 'İnsanlık dışı' olarak yorumladı.

A+A-

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, İzmir Kemeraltı'nda bir esnafın Suriyeli bir çocuğa karşı uyguladığı şiddeti 'İnsanlık dışı' olarak yorumlayarak, şiddete sıfır tolerans gösterdiklerini söyledi. Bakan Ramazanoğlu, olayın takipçisi olduklarını, şiddete uğrayan çocuk ve babasını aradıklarını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Denizli'de açılan 12'nci Ege Tarım Sera ve Hayvancılık Fuarı'na katıldı. Akşam saatlerinde Denizli'ye gelip fuara katılan Bakan Ramazanoğlu'na Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Ak Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz ve çok sayıda protokol üyesi eşlik etti. Bakan Ramazanoğlu fuarda stantları gezdi. Meyveleri inceleyen Bakan Ramazanoğlu, süt reyonunda ise bir süre bilgi aldı. Süt içen Bakan Ramazanoğlu herkese süt içme tavsiyesinde bulunup, "Özellikle çocuklarımızı gazlı içeceklerden uzat tutalım. Çocuklar bol bol süt içsin" dedi.

Traktöre binerek basın mensuplarına poz veren, karşılaştığı çocuğu seven Bakan Ramazanoğlu, daha sonra soruları yanıtladı. İzmir Kemeraltı Çarşısı'nda seyyar satıcılık yapan Musa D.'nin, Suriyeli bir çocuğu karşı uyguladığı şiddetle ilgili konuşan Bakan Ramazanoğlu, "Şu anda polisler bu olayla ilgili çalışmalarına devam ediyor. Biz de olayın takipçisiyiz. Şu ana kadar çocuğa ulaşamadık. Ailesi olup olmadığını bilmiyoruz. Kimsesiz bir çocuksa biz hemen sahipleniriz" dedi.

TOPLUMSAL ŞİDDETE KARŞIYIZ 

İzmir'deki görüntüleri izleyince çok üzüldüğünü ifade eden Bakan Ramazanoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Görüntüler gerçekten de insanlık dışı. Biz her zaman şiddete sıfır tolerans diyoruz. Toplumsal şiddete karşı mücadelemiz sürecek. Çocuklara, kadınlara, engellilere ve yaşlılara karşı şiddete hepsine birden sıfır toleransla yaklaşıyoruz. Bu olayı da tüm duygularımla şiddetle kınıyorum. Böyle bir şey kabul edilemez. Bir çocuğa yapılan bu hareket insanlık dışı." 

KADIN ÇİFTÇİLERE SERTİFİKA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu fuar ziyaretinin ardından, EGS Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Denizli Çal Bağcılık Kursu 75 Kadına Sertifika Dağıtım Töreni'ne katıldı. Burada da kısa bir konuşma yapan Bakan Ramazanoğlu, Türkiye'nin her alanda olduğu gibi tarım ve hayvancılıkta da hızla geliştiğini söyleyerek, "2023'te dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacaksak bunu üreticilerle yapacağız. Tarımda Avrupa'nın en büyük, Dünya'nın 7'nci gücüyüz. 18.8 milyar dolar tarım ve gıda ürünü ihraç ediyoruz. Ancak markalaşmada daha iyi olmamız lazım. Bu konuda da sizlere büyük iş düşüyor. Ben kadın emekçilerimizi de kutluyorum" diye konuştu. Bakan Ramazanoğlu konuşmasının ardından kadın çiftçilere sertifikalarını verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.