Rektör Alma’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Rektör Alma’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

A+A-

Rektör Alma, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kamuoyunun haber alma hakkının karşılanmasını ve doğru bilgilendirilmesini sağlayan gazeteciler, demokrasimizin sağlıklı işlemesine ve güçlenmesine de katkı sunmaktadır. Gece gündüz haber peşinde koşan gazetecilerin, zor şartlarda ve sorumluluk bilinciyle toplumumuzu aydınlatırken bir yandan da toplumun genel talebini ve görüşlerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirdiklerini unutmamak gerekir.

Bilginin yayılma hızının arttığı, dezenformasyon amaçlı haberlerin de hızla yayılabildiği günümüzde, ülkemiz, bölgemiz ve dünyadaki gelişmeleri doğru okuyabilen ve teknolojik imkânlardan yararlanarak gerçek bilgileri çok daha hızlı bir şekilde yayabilen, yalan haberlere karşı kararlı şekilde mücadele edebilen gazetecilerin varlığı çok daha önemli ve değerli hale gelmektedir.

Serhat şehrimiz Iğdır’da da bu düşünceyle gazetecilik faaliyetlerini yürüten basın kuruluşlarımız, şehrimizin ve üniversitemizin tanıtımı başta olmak üzere birçok alanda ilimize değer katmakta ve vatandaşlarımızın sesi olmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle vatandaşlarımız ile devlet arasında köprü görevi gören ve bu uğurda gecesini gündüzüne katarak görev yapan ilimizdeki tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, sağlık ve huzur temenni ederim.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.