Rektör Bağ, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı yayımladı

Rektör Bağ, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı yayımladı

Rektör Bağ, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı yayımladı

A+A-

Türk milleti; tarih boyunca kahraman atalarının azimle kazandığı zaferlerle şanını tüm dünyaya kanıtlamış bir millettir. Bizler, bu milletin evlatları olmanın gururu ve derin minnet duygusu ile bugünlere refah içinde gelmemize vesile olmuş, adını tarih sayfalarına altın harflerle yazdırmış Türk ordusunu ve aziz şehitlerimizi yâd ederken, geleceğimizin teminatı olan yeni nesillere bu gururu ve minnet duygusunu aktarabilmenin bilinci ile yaşamaktayız.

Zaferlerle bezenmiş şanlı tarihimizin mihenk taşlarından biri olan 30 Ağustos Zaferi; 1919’da türlü zorluklar içinde başlatılan istiklal mücadelesinin devamı olarak, 1922 yılında Dumlupınar’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde kazanılan zaferle taçlanmıştır. 95. yılını kutladığımız ‘Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ adıyla da bilinen Büyük Taarruz’un zaferle sonuçlanması, Türk milletinin asla bağımsızlığını terk etmeyeceğini ve bu uğurda zor şartlar altında, canları pahasına mücadele verebildiğinin bir kanıtı olarak tarihe geçmiştir. Bundan 95 yıl önce olduğu gibi bugün de Türk milleti; kendisini bu kutlu yürüyüşten alıkoymak isteyen terör örgütlerinin, çeşitli şer odaklarının ve çetelerin hain saldırılarına aldırmadan dayanışma, birlik ve beraberlik iradesinden ödün vermeden, gayretle mücadelesini sürdürmektedir.

Pamukkale Üniversitesi olarak; birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, bu toprakları canları pahasına kazanmış vatan evlatlarına layık olmanın inancı ve gayretiyle, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, aklın ve bilimin ışığında, ülke olarak çağdaş medeniyetler seviyesine erişmemizde daima katkı sağlayacak gençler yetiştirmeyi amaçladığımızı bu vesileyle bir kez daha belirtmek isterim.

Pamukkale Üniversitesi Ailesi adına, tüm milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Taarruz’un Başkumandanı Gazi Mustafa Kemal ve dava arkadaşlarını yâd ederken, canlarıyla bu toprakları biz Türk milletine vatan yapmış aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, Allah’tan rahmet diliyorum.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.