Rektör Bağ Makamında Teşekkür Etti

Rektör Bağ Makamında Teşekkür Etti

Pamukkale Üniversiti akademisyenin gerçekleştirdiği proje, Türkiye’den, desteklenmiş olan sayılı projelerden biri oldu.

A+A-

PAÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı’nda Arş. Gör. Dr. Murat Taşkıran, Alexander von Humboldt Vakfı’nca verilen ve bilim dünyasının ileri gelen akademik desteklerinden biri olan Alexander von Humboldt Doktora Sonrası Araştırma Bursu’nu (Forschungsstipendium für Postdoktoranden / Research Fellowship for postdoctoral researchers) alma hakkını elde etti.

Dünyanın saygın ve en çok tercih edilen bilim destekleme kuruluşlarından olan Alexander von Humboldt Vakfı, 1953 yılından itibaren, her yıl ortalama beş yüz bilim insanına, kendi seçtikleri bir araştırma projesini Almanya’da gerçekleştirmek üzere burs vermektedir. Arş. Gör. Dr. Taşkıran, başvurularının yaklaşık % 20’sinin kabul edildiği ve ülkemizde yılda ortalama üç araştırmacının hak kazanabildiği bu burs kapsamında “Sillyon Antik Kentinin Urbanizasyonu” başlıklı projesi ile Hamburg Üniversitesi Archäologie und Kulturgeschichte des antiken Mittelmeerraumes Bölümü’nde çalışmalar gerçekleştirecek.

Rektör BAĞ, Arş. Gör. Dr. Taşkıran’ı Tebrik Etti

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, bilim dünyasında saygın araştırma desteklerinden biri olarak kabul edilen Alexander von Humboldt Doktora Sonrası Araştırma Bursu’nu almaya hak kazanan Arş. Gör. Dr. Murat Taşkıran’ı 2019 yılının son senato toplantısı öncesi elde ettiği başarıdan dolayı tebrik ederek,  kendisine şilt ve hediye takdiminde bulundu.

PAÜ Senato Salonu’nda yapılan hediye takdimi öncesinde açıklamalarda bulunan Arş. Gör. Dr. Murat Taşkıran şunları dile getirdi: “Pamukkale Üniversitesi adına 2018 yılından beri Antalya’nın Serik ilçesinde yer alan Sillyon Antik Kenti kazı çalışmalarını yürüttüklerini belirtti. Bu bursun başvuru aşamasından itibaren Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın süreci yakından takip ettiğini söyleyen Arş. Gör. Dr. Taşkıran, genç bir araştırmacı olarak böyle bir bursu kazanmış olmanın kendisini mutlu ettiğini ifade etti. Arş. Gör. Dr. Taşkıran sözlerine şöyle devam etti: “Sillyon Antik Kenti’nde, Üniversitemizin desteği ile sürdürdüğümüz çalışmalar yavaş yavaş meyvelerini vermeye başlamış ve uluslararası bir projeye dönüşmüştür. Başta Üniversitemizin Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ olmak üzere bu çalışmalarımızı her zaman destekleyen Arkeoloji Bölümü hocalarıma, Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Enstitüsüne, tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerimi sunarım. Son yıllarda Üniversitemizin arkeoloji alanında yakaladığı ivme Sillyon projesinde de kendini göstererek Pamukkale Üniversitesi’nin bu yöndeki gelişimine katkı sağlamaya devam edecektir”.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, gerek Sillyon Antik Kenti kazı başkanlığının başarılı bir şekilde yürütülmesi gerekse o bölgede yapılan çalışmalar için Alexander von Humboldt Doktora Sonrası Araştırma Bursunun kazanılmasının Pamukkale Üniversitesi adına önemli gelişmeler olduğuna değindi. Arş. Gör. Dr. Murat Taşkıran’ı tebrik eden Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ sözlerine şöyle devam etti: “Pamukkale Üniversitesi olarak eğitim öğretim kalitemizi artırmak, ülkemizin gelişimine katkı sunacak bireyleri yetiştirmek gayretimizin yanında; yaptığımız bilimsel çalışmaların uluslararası düzeyde kabul görmesi bizleri mutlu etmekte ve daha çok çalışmak için motive etmektedir. Hocamızı elde ettiği bu başarıdan dolayı kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum”.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.