Rektör Bağ’dan 24 Temmuz Mesajı

Rektör Bağ’dan 24 Temmuz Mesajı

Rektör Hüseyin Bağ, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı münasebeti ile bir mesaj paylaştı.

A+A-

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramından ötürü bütün basın camiasının bayramını kutladığı bir mesaj paylaştı.

24 Temmuz 1908’de Türk basınında sansürün kaldırılması ile beraber her sene 24 Temmuz gününde kutlanan Basın Bayramı’nın anlam ve öneminden bahseden Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ; Demokratik toplumların en mühim güvencelerinden bir tanesi olan tarafsız, etik, ilkeli, hukuka uygun olan ve özgür basının, kamuoyunun da gözü, kulağı ve sesi olarak bunun yanından kamuoyunun da kişisel hak ve özgürlüklerine saygıyı korumakta olduğunu dile getirdi.

Mühim Bir Rol

Demokratik toplumların özgür ve tarafsızlık ilkesi ile icra edilmiş olan gazetecilik mesleğinin, çok değişik seslerin ve görüşlerin ifade edilmesinde mühim bir rol oynadığını vurgulayan Rektör Bağ,  yerel ve ulusal tüm basın kuruluşlarının halkın haber alma hakkını elde etmesi ve kamuoyunun meydana getirilmesinde etkin bir görev aldığını, bu mesleğe mensup olan değerli basın çalışanlarının bu mesleği yerine getirirlerken de meslek ilkelerini ve etiğini gözetmesinin de son derece önemli olduğunu belirtti ve  bu duygu ve düşünceler ile basında sansürün kaldırılışının 110. yıl dönümünde Denizli ilinde ve ülkenin 4 bir tarafında görev yapıyor olan tüm basın mensuplarının ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı en içten dilekleri ile kutladığını, meslek yaşamlarında ve çalışmalarında başarılar dilediğini, saygılarını sunduğunu sözlerine ekledi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.