Rektör Bir Yıllık Görevini Değerlendirdi

Rektör Bir Yıllık Görevini Değerlendirdi

Rektör Kutluhan Göreve Geldiği Günden Bugüne Geçen İki Yılı Değerlendirdi

A+A-

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, göreve başlamasının ikinci yılında yönetim anlayışından yapılan çalışmalara, Üniversite-şehir iş birliklerinden öğrenciler ve topluluklara verilen desteklere, sağlık alanında yapılan çalışmalardan 30. yılında PAÜ’nün vizyonu ve hedeflerine dek birçok farklı konuyu canlı yayında değerlendirdi.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, göreve başladığı 10 Ağustos 2020 tarihinden itibaren geçen iki yıllık süreçte yapılan çalışmaları ve 30. yılında PAÜ’nün vizyonunu, Metropol TV ekranlarından canlı olarak yayınlanan Metropol Meydanı programında anlattı. Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Rektörlük makamında gerçekleştirilen canlı yayında, Denizli Metropol TV Genel Yayın Yönetmeni Arif Zor ve Haber Koordinatörü Murat Acar’ın sorularını yanıtladı.

“Üniversitemizi istişare ile yönetiyoruz”

Programda ilk olarak göreve başlama sürecine değinen Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, 33 yıllık akademik bilgi birikimini kendi memleketine aktarma imkânı bulduğu için yaşadığı gururu ifade ederken, PAÜ’yü istişare ile yönettiklerini söyledi. Kararları, toplantılarda değerlendirerek, oy birliği ile almaya özen gösterdiklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Kutluhan: “Kararların oy birliği ile alınmasından yanayız. Olayın muhatapları kimler ise onlarla görüşerek; Pamukkale Üniversitesi, Denizli ve ülkemiz için doğru olan neyse onu yapmak istiyoruz. Bu konu, Pamukkale Üniversitesi ve tabi diğer üniversitelerin de en çok ihtiyaç duyduğu hususlardan biri. Üniversitemizde, profesöründen doktor öğretim üyesine her hocamızın bir heyecanı, bir fikri var. Her birini dinlemek zorundasınız. Bu nedenle, Üniversiteyi istişare ile yönetme kararını ilk senato toplantısında aldık. Fikrimizi hep birlikte paylaşacağız ve kararları bu fikirler çerçevesinde alacağız. Hepimiz, Üniversitemiz için elimizi taşın altına koyuyoruz. Bizler de samimiyetimizi her zaman ortaya koyduk ve sözlerimizin hep arkasında durduk. Denizli; ekonomik, kültürel, sosyal ve diğer alanlarda üst düzey bir kent. Pamukkale Üniversitesi’nin de 30 yıllık köklü bir geçmişi var. Çok sağlam temeller üzerine kurulmuş. Çok kıymetli hocalar var. Küçük bir enerji ile çok büyük işler başarılabilirdi. Bu da ancak istişare ile gerçekleşebilirdi, biz de böyle yaptık.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.