Renkli Bir Tatil Geçirmek İsteyenlere Küba Gezilecek Yerler Listesi

Renkli Bir Tatil Geçirmek İsteyenlere Küba Gezilecek Yerler Listesi

Karayipler’in en büyük ada ülkesi olan Küba, tarihi değerleri, doğa harikası güzellikleri ve uzun sahil şeritleri ile hayalleri süsleyen bir tatil deneyimi yaşatmakta.

A+A-

Dünyanın en fazla merak edilen ülkesi olan Küba’da sıra dışı bir tatil sizleri bekliyor. Tarihi Havana sokaklarında geçmişe yolculuk yapmak veya teknolojinin girmediği vadilerde puro ve kahve üretimine tanıklık etmek bu ülkede yapabileceklerinizden sadece birkaçı. Her köşesi keşfedilmeyi bekleyen bu eşsiz ülkeye gitmeden Küba gezilecek yerler listesi hazırlamanızı öneririz. Zamanınızı daha verimli kullanmanız ve ülkenin önemli destinasyonlarını önceden öğrenmeniz için hazırladığımız yazımıza göz gezdirmeden rotanızı oluşturmayın!

Havana

Tarihin her döneminde farklı acılar yaşamasına rağmen her zaman dik duruşundan ödün vermeyenlerin ülkesi Küba’nın başkenti Havana, popüler turistik destinasyonların başında gelmekte. Alışılmışın dışında hayatların yaşadığı şehirde; rengarenk evler, klasik otomobiller ve sanatçıların renklendirdiği sokaklarda gezerken kendinizi farklı bir dünyada gibi hissedebilirsiniz. Tropikal iklimin hâkim olduğu şehir genel olarak sıcak bir havaya sahiptir. Yılın her dönemi ziyaret edebileceğiniz bu şehri görmeden Küba’dan dönmemenizi öneririz.

Trinidad

Trinidad, 1988 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer almaktadır. Göz alıcı bölge doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi dokusu ile de turistleri ilk dakikadan itibaren etkisi altına almayı başarmakta. İyi korunmuş ihtişamlı yapılarına eşlik eden yeşillik dolu alanlar ile ülkenin turizm popülaritesini artıran Trinidad, beyaz kumlu plajları ve turkuaz denizin göz kırptığı plajları ile de herkesi etkilemekte. Trinidad, tütün kokan sokaklarında gezinti yapma veya antika eşyaların satıldığı dükkanlardan alışveriş yapma gibi ziyaretçilere onlarca alternatif sunmakta.

Varadero

Karayipler’de bulunan en büyük sayfiye alanlarından biri olan Varadero’da sıcak yaz günlerini eğlence dolu aktiviteler ile geçirme şansı bulabilirsiniz. Otel zincirlerinin yuva yaptığı şehirde su sporu aktiviteleri ile havuz başı eğlenceleri oldukça popülerdir. 20 kilometrelik kesintisiz kumsalı ile Karayipler’in muhteşem sahillerine ev sahipliği yapan Varadero, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktasıdır. Özel plajlara, bir golf sahasına ve alışveriş tutkunları için birçok ürünün satıldığı dükkanlara ev sahipliği yapan Varadero ziyaretçilerine geniş bir hizmet yelpazesi sunmakta.

Santa Clara

Küba’nın en büyük şehirlerinden olan Santa Clara, gezilecek yerler listenizde yerini alması gereken bir şehirdir. Küba Devrimi’nin son cephesi olmasıyla ayrı bir değer taşıyan şehir turistik cazibe merkezleriyle de ön plana çıkmakta. Arjantinli gerillaların saygı gördüğü müze kompleksi şehrin en ilgi çeken yerlerinden. Burada Che Guevara’ya ait 16 metre yüksekliğindeki bronz heykel ziyaretçilerde farklı duygular uyandırmakta. Şehirde bulunan Melaito duvar resimleri de oldukça ilgi çekmekte. Grafiti sanatçılarının renklendirdiği duvarlarda gündeme göre resimler sürekli yenilenmekte.

Cienfuegos

‘Güneyin İncisi’ olarak ismini tüm dünyaya duyuran Cienfuegos, Küba’nın gözde şehirlerinden biridir. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan şehirde ulusal anıt niteliğindeki Tomas Terry Tiyatrosu’nu mutlaka görmenizi öneririz. Şehrin tarihi merkezinde en eklektik yapılarından biri olan tiyatro göz alıcı iç dekorasyonunun yanı sıra heykelleri, duvar resimleri ve süslü yazıları ile ziyaretçilerin ilgisini çekmekte. Şehrin ulusal anıtı olarak ilan edilen Jagua Kalesi de ihtişamı ile herkesi etkilemeyi başaran tarihi yapılar arasındadır. 18. yüzyıl sonlarında inşa edilmiş olan yapı, Rönesans tarzındaki tek İspanyol askeri kalesi olma özelliğine de sahiptir. Bunların yanı sıra sevdikleriniz ile Punta Gorda sahil şeridinde sessizliğin tadını çıkarabileceğiniz uzun yürüyüş fırsatları da sunan Cienfuegos’ta harika vakitler geçirebilirsiniz.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.