Resmi Açıklama İbrahim Kalın’dan Geldi

Resmi Açıklama İbrahim Kalın’dan Geldi

Her yıl olduğu gibi bu yılda Kurban Bayramının 9 gün tatil olup olmayacağı en çok merak edilen konular arasındaydı. İşte son açıklamalara göre Kurban Bayramı tatili…

A+A-

Bilhassa kurbanlarını memleketlerinde kesecek olan binlerce çalışan gözünü resmi açıklamalara çevirdi. Arife gününün pazartesine denk gelmesi sebebi ile çalışanların kurban bayramı tatilini için gözü kulağı yetkililerin yapacağı açıklamaya dönmüş durumdaydı beklenen açıklama Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan geldi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın az önce yapmış olduğu açıklamasında, kurban bayramının yaklaştığını,  kabinenin almış olduğu kararı kamuoyu ile paylaşmak istediğini ve Kurban bayramı tatilinin 9 güne çıkartıldığını, yani Arefe gününe Pazar gününün de dahil edildiğini ve tatilin toplamda 9 gün olacağını belirtti.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı sitesindeki dini günler takviminden alınan bilgilere göre Kurban Bayramı’nın;

1. günü 21 Ağustos Salı, 2. günü 22 Ağustos Çarşamba, 3. günü 23 Ağustos Perşembe 2018 ve 4. günü 24 Ağustos Cuma 2018, olarak tespit edildi.

Yapılan açıklama ile 20 Ağustos Pazartesi gününe denk gelen arefe gününün 18-19 Ağustos hafta sonu tatil günlerine bağlanması ve devamında gelen hafta sonu ile de birleşmesi hasebi ile Kurban Bayramından 9 gün tatil yapılacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.