RTÜK Kızıl Goncalar dizisi için harekete geçti

RTÜK Kızıl Goncalar dizisi için harekete geçti

Tarikatlar tarafından hedef gösterilen Kızıl Goncalar dizisi için RTÜK harekete geçti. Kurul, yarın Kızıl Goncalar dizisini görüşecek.

A+A-

Kızıl Goncalar dizisi ekrana geldikten beri gündemden düşmüyor. AKP'ye yakında medya tarafından hedef gösterildikten sonra RTÜK’ün inceleme başlattığı dizinin yapım şirketi Gold Film, verilecek karara saygı duyacaklarını açıkladı. Yapım şirketi, "Dizimize verilecek cezadan memnun olacağız” şeklinde herhangi bir açıklama yapmadıklarını belirterek, bu yöndeki haberlerin manipülasyon olduğunu kaydetti.

KIZIL GONCALAR, RTÜK'ÜN MASASINDA

RTÜK, Kızıl Goncalar ile ilgili hazırlanan raporu yarın görüşecek. Sadece iki bölümü yayımlanan dizi hakkında 31 binin üzerinde şikayet geldiği iddia edildi. Üst Kurul yarınki toplantısında ayrıca dijital platformlarda yayınlanan filmleri de mercek altına alacak.

KIZIL GONCALAR'IN ÇEKİM İZİNLERİ İPTAL EDİLDİ

Kızıl Goncalar dizisindeki tarikatlarla ilgili sahnelere, tarikat temsilcileri tepki gösterdi. Dizinin çekiminin yapıldığı Darülaceze, çekim için verilen izinleri iptal etti. Dizi ekibi de çekim yaptıkları İstanbul Fatih’te tehdit edildiklerini ve set ekibinin güvenliğinden endişe ettiklerini açıkladı.

KIZIL GONCALAR DİZİSİNİN KONUSU NE?

Televizyon İzleme Araştırmaları Komitesi’nin (TİAK) yayımladığı Total reyting verilerine göre Kızıl Goncalar, 25 Aralık’ta Türkiye'de televizyonlarda en çok izlenen ikinci program oldu.

Fox TV’de yayımlanan Kızıl Goncalar dizisinin ilk bölümü 18 Aralık, ikinci bölümü ise 25 Aralık’ta yayımlandı. Dizinin yönetmenleri Ömür Atay ve Özgür Sevimli. Senaryo yazarı ise Necati Şahin’e ait.

Kızıl Goncalar'da başrolleri Özcan Deniz ve Özgü Namal paylaşıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.