Ruslar Türkiye Yasağını deliyor

Ruslar Türkiye Yasağını deliyor

Patlak veren uçak krizinin ardından Türkiye'ye yönelik bir dizi yaptırım kararı alan Rusya'da, tur şirketleri yasağı Rusları başka ülkeler üzerinden Türkiye'ye göndererek deldi.

A+A-

Rusya'da uçak krizinin ardından 1 Ocak 2016 itibariyle Türkiye'ye yönelik bir dizi yasak uygulanmaya başlamasına rağmen Ruslar Türkiye'ye uçmaktan vazgeçmedi. Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkan Yardımcısı Dmitri Gorin, Rusların Türkiye karşıtı yaptırımların uygulanmaya başlamasının ardından Türkiye'ye gitmekten "tamamen vazgeçmediklerini" söyledi.

52 SEFER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gorin, "Her hafta Rusya'dan farklı şehirlerden, Rus veya yabancı havayolları Türkiye'ye,Antalya, İstanbul ve diğer şehirlere olmak üzere 52 sefer gerçekleştirdi. Bireysel olarak aylık ortalama yolcu sayısı 25 binin altına düşmedi" dedi.

YASAK DELİNDİ

Seyehat acentelerinin bu tür gezileri planlamadığını söyleyen Gorin, bu durumun herhangi bir şirketin cezalandırılması için kullanılmaması gerektiğini vurguladı.

Geçtiğimiz günlerde Rospotrebnadzor Başkanı Anna Popova, Rus tur şirketlerinin Türkiye yasağını Rusları başka ülkeler üzerinden Türkiye'ye göndererek deldiklerini söylemişti.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.