Saadet'te Karar Verildi

Saadet'te Karar Verildi

24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı erken seçimlerinde Saadet Partisi (SP)'nin Cumhurbaşkanı adayı belli oldu.

A+A-

Abdullah Gül’den beklediğini bulamayan Saadet Partisinde gözler bugün çevrilmişti. Dün yapılan açıklamada bugün saat 10.00’da Saadet Partisi’nin Cumhurbaşkanlığı adayını açıklayacağı ifade edilmişti.

Yapılan açıklamada Saadet’in adayının Temel Karamollaoğlu olduğunu dile getirildi. Bu arada CHP’nin Cumhurbaşkanlığı adayı ise Cuma günü belli olacak.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU KİMDİR?

Saadet Partisi (SP) 6. Olağan Kongresi sonucunda Genel Başkanlığa gelen Temel Karamollaoğlu, 7 Haziran 1941’de Kahramanmaraş ilinde doğdu. Bürokrasi ve siyaset alanında aktif olan Karamollaoğlu; Milli Selamet Partisi, Refah Partisi, Fazilet Partisi ve Saadet Partisi yönetimlerinde de görevler aldı. 1968 senesinden ölümüne dek  45sene boyunca Necmettin Erbakan’ın yakın çalışma ekibinde olan Temel Karamollaoğlu, 16, 20 ve 21. dönemlerinde milletvekili oldu.

Sivaslı olan Temel Karamollaoğlu, liseyi Kayseri’de 1959’da bitirdi. Üniversiteyi ise 19642te, Manchester Üniversitesi Tekstil Teknoloji bölümünden tamamlayıp bitirdi. 1960’da Sümerbank bursu aracılığı ile eğitim için İngiltere’ye giden Temel Karamollaoğlu, yüksek lisans eğitimini de, Manchester Üniversitesi’nde tamamladı.

1967 ve 1972 seneleri  arasında Devlet Planlama Teşkilatında Tekstil Sektör Uzmanı görevini yürüttü. 1989-1995 senelerinde Sivas Belediye Başkanlığı, özel sektörde ve kamu kesiminde üst düzey yöneticilik görevini yapan Temel Karamollaoğlu, 30 Ekim 2016’da Saadet Partisi Genel Başkanlığına geldi.  Temel Karamollaoğlu, evli ve beş çocuk babası.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.