Sağlıklı Nesiller İçin Güvenilir Gıda

Sağlıklı Nesiller İçin Güvenilir Gıda

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ile Tavas Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen "Güvenilir Gıda Eğitimi" tamamlanarak kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

A+A-

Gıdayı üretmek kadar, hijyen altında tutmanın önemine değinen Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol,Her canlı yaşamını sürdürmek için mutlaka beslenmek zorundadır. Sağlıklı bir hayat, ancak güvenilir gıda tüketimi ile temin edilebilir. Bununda en önemli ayağı güvenilir gıda bilincinin toplumda benimsenmesidir. Ne kadar sağlıklı gıda tüketirsek, tükettirirsek o kadar sağlıklı bir toplum oluruz.dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Nurdoğan Yaşar yaptığı açıklamadat; Eğitimin amacının, gıda işletme ve çalışanlarına bir sorumluluk bilinci kazandırılmasıdır. Gıda işletmecisi ve çalışanlarının eğitim seviyelerinin arttırılarak kendi sorunlarını, otokontrol mekanizmasıyla kendi çözümlerini içtenlikle geliştirmeleri amaçlanmaktadır. Tarımda sürdürülebilirlik her ne kadar önemliyse, gıdanın sofraya güvenilir ve sağlıklı bir şekilde sunmak görevlerimiz arasındadır. Projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum dedi.Tavas Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda gerçekleşen sertifika törenine; Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yılmaz Erkaya, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurdoğan Yaşar, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri,STK'lar, oda başkanları ve çok sayıda kursiyer katıldı.Eğitimin sonunda 265 kişi "Güvenilir Gıda Eğitimi" sertifikası almaya hak kazandı. Kursiyerler sertifikalarını programa katılan protokolden aldı. Program toplu resim çekilmesiyle son buldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.