Sanayici Tasarımcı Teşviğine Sevindi

Sanayici Tasarımcı Teşviğine Sevindi

DENİZLİ Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, tasarım ve ürün geliştirme projelerinde şirketlerin çalıştıracakları tasarımcı ve modelistlerin toplam 1 milyon dolara kadar olan brüt maaşlarının devlet tarafından karşılanacak olmasının sevindirici olduğunu sö

A+A-

Konuyla ilgili yazıl basın açıklaması yapan Müjdat Keçeci, 2023 yılı için konulan 500 milyar dolar ihracat hedefi için sanayicilere yönelik yapılan mevzuat düzenlemelerine bir yenisinin daha eklendiğini hatırlatıp, "Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin geçen Temmuz ayında Denizli Sanayici ve İş Adamları Platformu ile yaptığı toplantıda ilk defa dile getirdiği tebliğ, yeniden düzenlenerek 21 Aralık 2014 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tasarım Desteği başta tekstil sektörü olmak üzere iş dünyasında büyük yankı uyandırdı ve destek gördü" dedi.

 

Keçeci, "Bu tebliğ, Türkiye'de tasarım ve inovasyon kültürünün oluşturulması ve yaygınlaştırılmasını teminen tasarımcı şirketleri, tasarım ofisleri ve işbirliği kuruluşlarının gerçekleştireceği tanıtım, reklam, pazarlama, istihdam, danışmanlık harcamaları, yurt dışında açacakları birimlere ilişkin giderleri ile şirketlerin yurtdışı pazarlara yönelik yüksek katma değerli ürün geliştirmek amacıyla yürütecekleri tasarım ve ürün geliştirme projelerine desteklemek amacıyla hazırlandı. Düzenlenen tebliğde, firmaların destek alabilecekleri tanıtım harcamaları ve danışmanlıklar detaylandırıldı. Bu sayede yurt dışında tasarım ofisi veya şirketi açacak firmalarımıza, bu ofis ve şirketlerinin kurulumu, kira giderleri, buralarda çalışacak tasarımcı ve modelistlerin maaş giderleri ve alacakları danışmanlık hizmetleri için 4 yıl boyunca yıllık 1 milyon dolar civarında destek verilebilecek. Tebliğin getirmiş olduğu en büyük yenilik ise destek kapsamına alınacak olan tasarım ve ürün geliştirme projelerinde şirketlerin çalıştıracakları tasarımcı ve modelistlerin toplam 1 milyon dolara kadar olan brüt maaşlarının karşılanacak olması. İstihdam desteği yanında, aynı proje kapsamında kullanılacak teçhizat ve malzemeler için maksimum 250 bin dolar teşvik verilecek, ayrıca seyahat ve web sayfası üyeliğine dair masrafların da 150 bin doları karşılanacak" dedi.

 

İstihdam desteğinin önemine vurgu yapan Keçeci, tebliğ sayesinde kaynak yokluğu nedeniyle tasarımcı istihdam edemeyen firmaların uluslararası tasarımcı, modelist ve mühendisleri bünyelerinde çalıştırabilmelerinin yolunun açıldığını sözlerine ekledi. Keçeci, "Sanayicilerimizin bu konuda genç yeteneklerimize fırsat vereceğini düşünüyorum. Tüm bu değişiklikler sayesinde sanayicimiz arzu ettiği katma değeri yüksek ürünleri üretme ve ihracatımızı arttırma şansı olacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.