Sanayicilerden “Uzlaşın” Çağrısı

Sanayicilerden “Uzlaşın” Çağrısı

Denizli Sanayi Odası Meclisi toplantısında genel seçimlerde ortaya çıkan sonuç değerlendirildi, siyasi partilere “Uzlaşın” çağrısı yapıldı.

A+A-

Denizli Sanayi Odası Haziran ayı olağan meclis toplantısına genel seçimler damgasını vurdu.

7 Haziran 2015’te gerçekleştirilen genel seçim sonrasında yapılan ilk meclis toplantısında, genel seçim sonuçları, Türkiye ekonomisine dair göstergeler ve sınırlarımızda yaşanan gelişmeler masaya yatırıldı. Türkiye’de şu anda ciddi problemlerin olduğunu dile getiren Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, “Güneydoğumuz şu anda kan gölü. Geçen sene bu zamanlarda, Güneydoğu ve Doğu komşularımıza ihracatımızda sıkıntılar ortaya çıkmış ve ihracatımızı nasıl devam ettirebileceğimizi konuşuyorduk. 1 senede geldiğimiz noktada artık oradan gelecek tehlikeleri nasıl bertaraf edebiliriz, bu tehlikelere nasıl göğüs gereriz diye düşünmeye başladık.  Sınırlarımızda yaşanan bu gelişmelerin de etkisiyle ihracatımız her geçen gün biraz daha düşüyor. Tüm umutlarımızı, hedeflerimizi bağladığımız ihracatımızın gerek Denizli’de gerekse ülkemizde düşmesi bizi her zamankinden daha çok endişelendiriyor. Diğer taraftan Yunanistan’ın durumu da bizi düşündürüyor. Gelecek günlerde Yunanistan’ın içinde bulunacağı konum, bizi de mutlaka etkileyecektir” şeklinde konuştu.

 

Bir ateş çemberi içerisinde bulunduğumuzu dile getiren Keçeci, “Tüm bu sorunların çözümüne odaklanacak mercilerin yapılanamıyor olması biz sanayicileri oldukça endişelendirmektedir. Seçmenimiz oyunu kullanmış ve iradesini ortaya koymuştur. Bu irade, koalisyon hükümetini işaret etmektedir. Seçmenin net bir şekilde ortaya koyduğu bu iradeyi siyasi partilerin de ortaya koymasını ve hükümetin bir an önce kurulmasını bekliyoruz. İçinde bulunduğumuz konjonktür, daha fazla beklemeye uygun değildir.” dedi. Yerel seçimlerden yaklaşık 1 sene sonra gerçekleştirilen genel seçimlerle birlikte uzun zamandır bir seçim atmosferinde olduğumuzu dile getiren Keçeci, “Artık bu seçim atmosferinden çıkıp, sorunlarımızın çözümlerine odaklanalı ve uzun zamandır bekleyen yapısal reformlarımızı gerçekleştirmeliyiz. İş dünyası beklemekten yoruldu ve artık yol almak istiyor; vatandaş koalisyon hükümetiyle uzlaşma içerisinde bir yönetim anlayışı istiyor. Siyasi önderlerimizin artık bu çağrılara sessiz kalmaması ve hükümetimizin bir an önce kurularak, koyduğumuz hedefler çizgisinde ilerlememiz hepimizin ortak temennisidir” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.