Sandık Güvenliği Son Teknolojiye Emanet

Sandık Güvenliği Son Teknolojiye Emanet

CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, yönetim kurulu üyeleri ve kadın kollarıyla Denizli ilinin Beyağaç  ilçesinde iftar yemeğine katılımda bulundular.

A+A-

Vatandaşların yoğun ilgisi gösterdiği  Mahir Akbaba herkese teşekkürlerini sundu. Bugün olduğu gibi her daim yanlarında olacağını ifade etti.


İftarın ardından 24 Haziran seçimi için sandıklarda görev alan vatandaşlara Hasan Karabeyaz'a ve Nuri Sertkaya eğitim semineri verdi.

Endişe Olmasın

Akbaba, 24 Haziran seçimlerinde en büyük endişenin sandık güvenliği olduğunu, CHP’nin, 24 Haziran'daki seçimler için "Adil Seçim Seferberliği" adında bir akıllı telefon uygulaması geliştirdiğini, bu uygulama ile görevlilerin sandıklarının başında olup olmadıklarının denetleneceğini, sandık sonuçlarının hemen sisteme kaydedileceğini ve bu verilerin YSK'nın tutanakları ile karşılaştırılacağını, uygulamanın seçim günü sabahtan oy pusulaları teslim edilene dek sandık görevlilerinin konumunu takip edeceğini, .görevlinin kayıtlı olduğu sandığın başında olmadığında, sisteme uyarı gideceğini, bu şekilde daha evvel meydana gelen kayıtlı görevlinin sandığa gitmemesi ya da sandığı erken terk etmesi gibi risklerin önüne geçileceğini dile getirdi.

Görevliler bir sorun olduğunda kullanabilecekleri  'Canlı Destek' butonunun olacağını belirten Akbaba,  sandık görevlilerinin oy sayımı bittikten sonra 'Cumhurbaşkanı Seçimi' ve 'Milletvekili Genel Seçimi' butonlarını seçip 2 oylamanın tutanak fotoğraflarını tarayıcı kalitesinde çekerek ayrı ayrı sisteme göndereceklerini, sisteme gönderilmiş olan fotoğrafların OCR-Optik Karakter Tanıma sistemi ile taranacağını, tutanaktaki veriler ve sonuçların bu şekilde kendiliğinden ve hızlı bir şekilde sisteme yükleneceğini,  YSK'nın 3 dakikada bir erişime açtığı sonuçlar ile sisteme uygulama yolu ile girilen sonuçların karşılaştırılacağını, sonuçlar arasında uyumsuzluk olduğu takdirde, sistemin uyarı vereceğini tüm bu yollarla sandık güvenliğinin en üst seviyede sağlanacağını sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.