Şanlı Tarihe Can Veriliyor

Şanlı Tarihe Can Veriliyor

İzmir ilinin işgal edilmesinin ardından 4 saat sonra Denizli ilinde başlayan milli mücadele ateşi 99. yılında da tekrar yaşatılacak.

A+A-

Müftü Ahmet Hulusi Efendi liderliğinde 15 Mayıs 1919'da Yunanlıların İzmir ilini işgal etmelerinden tam 4 saat sonra Denizli ilinde başlatılan milli mücadele ateşi 99. Senesinde de tekrardan yaşatılacak. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, tüm Denizli halkını 15 Mayıs Salı günü Saat 17.30'da 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda yapacakları Milli Mücadele Günü Programı'na ve Milli Mücadele Yürüyüşü'ne çağırdı

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi, geleneksel olarak kentin şanlı tarihinin tekrardan yaşatılarak gelecek nesillere aktarılması hedefe ile 15 Mayıs Denizli Milli Mücadele Günü kutlama etkinlikleri yapıyor. 15 Mayıs 2018 Salı günü 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda saat 17.30’da Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı’nın ‘Kahramanlık ve Ağıt Türküleri’ dinletisiyle başlayacak olan program çelenk sunumu ile sürecek. Ardından Denizlililer 99 sene evvelki gibi Bayramyeri Meydanı'na kadar milli mücadele yürüyüşünü yapacak.

 

Milli mücadele ruhu 99 yaşında

 

15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'ndan başlayacak olan kortej Atatürk Caddesi ve Kayalık Caddesi'nden sürerek Bayramyeri Meydanı'na erişecek. Bayramyeri Meydanı'nda bitecek olan yürüyüşün sonunda ise Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisinin yanında şiirlerin okunup konuşmaların gerçekleştirileceği kutlama etkinliklerinde Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı, Müftü Ahmet Efendi'nin 99 sene evvelki fetvası okunacak.

 

“Milli mücadele ruhunu yüreklerimizde bir kez daha hissedeceğiz”

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Mayıs’ın, heyecanı, inancı ve coşkusunun 99 senedir yaşandığını ifade ederek, Denizli'nin bu bitmek tükenmek bilmeyen vatan sevdasının 15 Temmuz hain darbe kalkışmasında da meydana çıktığını belirtti. 15 Mayıs Milli Mücadele Günü kutlama programına tüm Denizli halkını çağıran Başkan Osman Zolan, Denizli sancağını 99 sene evvel olduğu gibi aynı ruh ve inanç ile Bayramyeri Meydanı'na taşıyacaklarını ve milli mücadele ruhunu yüreklerde bir defa daha hissedeceklerini, bu vesileler ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Müftü Ahmet Hulusi ve ebediyete irtihal etmiş tüm şehit ve gazileri rahmet ile andığını, 99 sene evvelki aynı heyecan ve coşkuyu yaşamak için tüm hemşehrileri Milli Mücadele Günü programımıza davet ettiğini dile getirdi.

 

15 Mayıs 1919'da neler yaşandı

 

15 Mayıs 1919'da İzmir ilinin Yunanlı askerlerce işgal edilmesinden 4 saat sonra Denizli Müftüsü Ahmet Hulusi Efendi vatandaşları bir araya topladı. Kayalık Camisinin ön tarafında bir araya gelen vatandaşlar, Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin liderliğinde Bayramyeri Meydanı'na kadar yürüdü. Burada vermiş olduğu fetvada, herkesin elinde hiçbir silah olmasa dahi 3’er taş alıp düşman üzerine atmak sureti ile mutlaka fiili mukabelede bulunmalarını dile getiren Müftü Ahmet Hulusi Efendi, kurtuluş meşalesini Bayramyeri Meydanı'nda yakmıştı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.