ŞANSLI’NIN HAYATI DEĞİŞTİ

ŞANSLI’NIN HAYATI DEĞİŞTİ

SEMA ABDURAHMAN KARAMANLIOĞLU MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNE YOLU DÜŞEN ŞANSLININ HİKAYESİ

A+A-

Terk edilen hamile köpeğin yolu Sema Abdurrahman Karamanlıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne düştü. Şanslı , okulumuza geldiğinde üşümüş ve bitkindi. Okulumuzun bahçe duvarı dibine doğum yapan köpek, öğretmenler tarafından fark edildi.

10.jpeg

Okulumuz ‘’ Çevre  Koruma Kulübü ‘’  Rehber öğretmenleri ve öğrencileri “Yavrulara Sahip Çıkıyoruz” projesi ile anne ve yavruları için Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Dairesi Başkanlığı   ​Başkanı   Sayın  Ramazan DEĞİRMENCİ   ile  irtibata geçerek  köpek ve yavruları  için kulübe temin ettiler..

6.jpeg

Kendilerine destekleri için teşekkür ederiz. Anneye Şanslı ismi verildi. Anne ve yavruları için öğrenciler ve öğretmenler seferber oldu . Bu  yaşam  alanının  oluşturulmasın da Okul Müdürü   Mehmet ÖZBEK   Müdür  Yardımcısı  Murat Güllü , okul öğretmenlerimiz Evren Bayraktar,  Rehber Öğretmeni Akın  DEMİRCAN , Sebat  Kara  ve Çevre kulübü  Öğretmenleri Fatma  DİNÇ  , Aylin   Ece ERGEN  ve  Çevre Kulübü öğrencileri yer aldılar. Şanslı ve Ailesinin  beslenmesi ile öğrencilerimiz  ilgileniyor. 

7.jpeg

'Her hayvan Allah’ın eseridir ve insanoğluna emanettir'Hayvanlara yapılan iyiliğin önemi vurgulanan hutbede, "Bir gün Peygamber Efendimiz, çölde susuz kalan bir köpeğe kuyudan ayakkabısına su doldurup içiren bir adamın Allah'ın rızasını kazandığını ve günahlarının bağışlandığını anlatmıştı.

3.jpeg

Ashab-ı Kiram, 'Ey Allah'ın Resulü! Hayvanlara yaptığımız iyilikler için de mi sevap var?' diye sorunca Peygamberimiz şöyle buyurmuştu: Her canlıya yapılan iyilikte sevap vardır."

2.jpeg"Hayvanlar da tıpkı bizler gibi yeryüzünün sakinleridir. Onların da yaşama, korunma, barınma gibi temel hakları olduğunu unutmayalım. Varlık alemine sevgi, şefkat ,hürmet ve ibret nazarıyla bakalım. Hiçbir canlıyı incitmeyelim. Özellikle kış şartlarında hayvanlara karşı daha duyarlı olalım. Dini, vicdani ve insani sorumluluğumuzu yerine getirerek Rabbimizin rızasına talip olalım." İYİLİK ;  iyidir.   Paylaştıkça   çoğalır.Şanslı ve yavrularının hayatı bir şekilde yeni yuvalarında mutlu devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum