Sarayköy Belediyesi Denetim Denetim Denetim Diyor

Sarayköy Belediyesi Denetim Denetim Denetim Diyor

Sarayköy Belediyesi, koronavirüs salgınının (COVID-19) normalleşme sürecinde tedbirleri elden bırakmıyor.

A+A-

Sarayköy Belediyesi, Türkiye’de ilk COVID-19 vakasının görüldüğü 11 Mart’tan itibaren çalışmalarını sıkı bir şekilde devam ettiriyor. 1 Hazirandan itibaren başlayan normalleşme sürecinde ise belediye ekipleri çalışma yelpazesini kontrollü sosyal hayata uygun şekilde genişletti.

PAZAR YERİNDE DENETİM SIKI BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR

Normalleşme sürecinin vatandaşlar üzerinde rehavet oluşturmaması üzerine çalışmalarını sürdüren belediye ekipleri, ilçede haftanın iki günü kurulan semt pazarlarında koronavirüs tedbirlerini sıkı tutuyor. Ekipler pazar yerinde oluşturulan barikatlardaki giriş kapılarından vatandaşların ateşlerini ölçerek alana almaya devam ediyor. Ekipler, vatandaşların ellerini sık sık dezenfekte etmeleri için pazar yeri içerisinde dezenfektan ile dolaşıyor. Atık maske kutularının da alanlara koyulduğu pazar yerinde esnafların maske takmaları ve diğer tedbir kurallarını ihmal etmemeleri için zabıta ekipleri gün sonuna kadar denetimlerini sürdürüyor.

Ayrıca Sarayköy Belediyesi Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleri 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların pazar ve market alışverişlerinden, hastane, banka, fatura ödemelerinde gelen yardım taleplerinde de yardımlarını sürdürüyor.

MASKELER VATANDAŞLARA ULAŞIYOR

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Sarayköy Belediyesi'nin başlattığı maske üretim seferberliği ile binlerce maske vatandaşlara dağıtıldı. İlçe Halk Eğitim Merkezi’nde gönüllü vatandaşlar ile Sarayköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki gönüllü öğretmenler ve öğrencilerin üretimini sağladığı maskeler pazar yeri girişinde, cuma namazı öncesinde maskesiz olan vatandaşlar ile esnaflara, kamu kurumlarına, vatandaşlara ve maska talebinde bulunan kişilere teslim edilmeye devam ediyor.

DEZENKFEKSİYON ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Tüm ilçede dezenfeksiyon çalışmalarını sürdüren Sarayköy Belediyesi, kamu kurumlarından, esnaflardan ve vatandaşlardan gelen dezenfeksiyon taleplerine de anında cevap veriyor. Normalleş süreci içerisinde uzun zaman sonra açılan dükkanların dezenfeksiyon işlemlerini gerçekleştiren belediye ekipleri, esnaflara hijyen setlerini de dağıtmayı ihmal etmedi.

CUMA NAMAZI ALANLARI 2 GÜN BOYUNCA TEMİZLENİYOR

Cuma namazlarında ibadet alanı olarak gösterilen yerlerdeki hijyen çalışmalarına perşembe günü başlayan ekipler, cuma günü erken saatlerde alanların hijyen çalışmalarını tekrarlayarak namaza hazır hale getiriyor.

Kontrollü sosyal hayat kurallarını ilçede uygulamaya çaba gösterdiklerini ifade eden Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Normalleşme sürecinde ‘virüsün yok olmuş’ düşüncesine vatandaşlarımızın kapılmaması için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Normalleşme öncesinde aldığımız tedbirleri devam ettiriyoruz. Bu tedbirlerimizin üzerine yeni önlemler ekleyerek çalışmalarımıza devam ettiriyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığını etkilememesi adına üzerimize düşen görevleri ihmal etmeden sürdürüyoruz. Rehavete kapılmadan, tedbirlere önem vererek süreci sürdürüyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.