Sarayköy Belediyesi şehitlerini unutmadı

Sarayköy Belediyesi şehitlerini unutmadı

Sarayköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ilçede yapımı tamamlanan 10 yeni parka, Sarayköy’de Milli Mücadele’nin sembol isimleri olan kahraman Türk kadınlarının, şehitlerimizin ve ilçenin yetiştirdiği ünlü sanatçıların isimleri verildi.

A+A-

Belediye meclisinin Eylül ayı oturumunda konuşan Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “İlçemizdeki yeşil alanların ve parkların artması için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın nefes alabileceği, temiz ve düzenli alanlar oluşturmanın gayretindeyiz. Bu kapsamda farklı mahallelerde 10 adet yeni park yaptık. Bu parklara verdiğimiz isimler de, ilçemize ve ilçemizin tarihine yakışır olmalıdır. Bu yüzden isimleri özenle seçtik. Her parkımız, ilçemizin ayrı bir değerinin adını taşıyacak. Gelecek nesillerimize bu değerlerimizi hatırlatmak ve onları hayırla yâd etmelerini sağlamak, en büyük amacımız. Hem yeni parklarımız hem de bu parklara vermiş olduğumuz isimler, vatandaşlarımıza ve ilçemize hayırlı olsun” dedi.

 

 

Sarayköy Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edilen önergenin ardından; Cumhuriyet Mahallesi Mimar Sinan Caddesi’nde yapılan parka, yaptığı muhteşem camiler, kervansaraylar ve daha nice eserler ile tarihimize damga vuran “MİMAR SİNAN” ın ismi verildi. Duacılı Mahallesi Gezek Caddesi’nde yapılan parkın ismi de; büyük halk ozanlarımızdan, hoşgörü ve sevgi dilinin üstadı “YUNUS EMRE” oldu.

 

Aşağı Mahalle İpek Sokak’ta yapılan parka, 6 Mayıs 1954’te kaybettiğimiz, milli mücadele yıllarında Sarayköy’e gelen İngiliz heyetine, etrafındaki kadınlarla birlikte direniş gösteren, “MİLLİ MÜCADELE KAHRAMANI ADÖV AYŞE” nin ismi verildi. Atatürk Mahallesi Çamlar Sokak’ta yapılan parka, “Kara Fatma” veya “Galek Fatma” lakaplarıyla bilinen “MİLLİ MÜCADELE KAHRAMANI FATMA KARADENİZ” in ismi verildi. 2008 yılında kaybettiğimiz “ŞEHİT BERKANT KAHRAMAN” ın ismi, ailesinin de oturduğu Bala Mahallesi’nde yapımı tamamlanan parka verildi. Sakarya Mahallesi İstasyon Mevkii’nde yapılan parka, 1974 yılındaki Kıbrıs Harekâtında şehit düşen astsubayımızın ismi verilerek, “ŞEHİT ALİ ERDEMİR PARKI” oldu.

 

Sarayköy Belediyesi, ilçenin yetiştirdiği ünlü sanatçıları da unutmadı. Sarayköy Belediyesi; 60’lı yılların önemli müzik adamlarından biri olan ve günümüzde hala dillerden düşmeyen “Dalgalandım da Duruldum” şarkısının da sahibi olan, halk ozanı “RÜŞTÜ DEMİRCİ” nin ismini de,  Hastane Caddesi’nde yapılan parkta yaşatacak. Önemli sanatçılar yetiştiren Sarayköy’de doğan, Türk edebiyatının önemli isimlerinden şair “FAİK ÜLGEN” in adı da, Cumhuriyet Mahallesi Naz Sokak’ta yapılan parka verildi. Ayrıca, Trafo Mahallesinde yapılan parka “TRAFO PARKI”, Cumhuriyet Mahallesi Gedikliçay Caddesi’nde yapılan parka da “GEDİKLİÇAY PARKI” isimleri verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.