Sarayköy'den Şehitlerimize Büyük Vefa

Sarayköy'den Şehitlerimize Büyük Vefa

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101. Yılı dolayısıyla Sarayköy’de çelenk sunma töreni düzenlendi. Çelenk sunma töreni bir ilke de sahne oldu.

A+A-

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101. Yılı dolayısıyla Sarayköy’de çelenk sunma töreni düzenlendi. Çelenk sunma töreni bir ilke de sahne oldu. Sarayköy Belediyesi tarafından Çanakkale’de, diğer cephelerde, Kıbrıs Savaşı’nda ve Güneydoğu’da şehit olan tüm Sarayköylülerin isimleri yazılarak tören alanına asıldı.

 

Çelenk sunma törenine Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, İlçe garnizon Komutanı Ütğm. Uğur Özcan, şehit yakınları, gaziler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Tören sırasında duygusal anlar yaşanırken, yakınlarının ve tanıdıklarının ismini görenler gözyaşlarını tutamadılar. Bu düşünceli davranış için Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’a teşekkür eden vatandaşlar “Ecdadımız bu vatan için canını feda etmişler. Onları her zaman hayırla yad ediyoruz. Bugün burada isimlerini görmek bizleri çok duygulandırdı. Başkanımıza bu güzel davranış için çok teşekkür ediyoruz.” Dediler.

 

Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ise “Bizler bugün bu topraklarda, bu bayrak altında yaşayabiliyorsak bu ecdadımızın canını hiçe sayması ve kendini feda ederek bu mukaddes yurdu savunmasından dolayıdır. Onlara olan saygımızı ve sevgimizi, onları asla unutmayarak ve gelecek nesillerimize onların kahramanlıklarını öğreterek ve örnek almalarını sağlayarak göstermeye çalışıyoruz. Bugün tüm Sarayköylü şehitlerimizi burada anıyoruz. Vatandaşlarımız kendi yakınlarının, dedelerinin isimlerini burada görebilecekler ve onların hatıralarını paylaşacaklar.” Dedi

 

Şehitler için bugün mevlit okutulacağını belirten Başkan Özbaş “ Bugün saat 12.00’den itibaren belediyemiz karşısındaki Atatürk Parkı’nda tüm şehitlerimiz için mevlit okutacağız ve lokma hayırı yapacağız. Tüm vatandaşlarımız davetlidir.” Dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.