Sarayköy’ün Efelerinden Her Yıla Şampiyonluk

Sarayköy’ün Efelerinden Her Yıla Şampiyonluk

Sarayköy Spor Kulübü Halk Oyunları Topluluğu her yıla şampiyonluk sığdırmaya devam ediyor.

A+A-

Başarısını Türkiye’ye ispat etmiş 2018 yılı Türkiye birincisi olan Sarayköy Spor Kulübü Halk Oyunları Topluluğu, Tavas’ta düzenlenen Türkiye Gençler Halk Oyunları Şampiyonası’nda düzenlemeli dalda Türkiye şampiyonu oldu.

Denizli’deki başarısının ardından Türkiye’de düzenlenen yarışmalara Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın destekleriyle katılan Sarayköy Spor Kulübü Halk Oyunları Topluluğu, her yıla bir yeni başarı ekleyerek şampiyonluk merdivenlerini tırmanmaya devam ediyor. 2017 yılını ödül yılı ilan eden Halk Oyunu Topluluğu 2018 yılını Türkiye şampiyonluğu ile taçlandırmıştı.

Disiplinli çalışmalarının ardından her sahneye çıktıklarında seyircilere görsel şölen yaşatan Sarayköy Spor Kulübü Halk Oyunları Topluluğu, son olarak Ömür Günay’ın antrenörlüğünde 3. Tavas Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali’nde jüri önüne çıktı.

Türkiye Şampiyonluğu

Festival kapsamında düzenlenen Türkiye Gençler Halk Oyunları Şampiyonası’nda 28 halk oyunu ekibi arasında marifetlerini sergileyen Sarayköy Spor Kulübü Halk Oyunları Topluluğu festivalin ilk günü düzenlemesiz dalda 13 ekip arasından Türkiye 7.si olurken ikinci gün ise düzenlemeli dalda 10 ekipten 92.57 puan alarak Türkiye şampiyonu oldu.

Şampiyonluk zaferini Sarayköy Belediyesi Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, Sarayköy Spor Kulübü Halk Oyunları Topluluğu Antrenörü Ömür Günay, antrenörler ve Sarayköylü gençler şampiyonluk kupasını havaya kaldırarak kutladı.

Denizli’de halk oyununda aldığı başarılarla ilk sıraya yerleşen Sarayköy Spor Kulübü Halk Oyunları Topluluğu’nun her zaman desteğiyle yanında olan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Halk oyunlarımız atalarımızdan bize miras kalan ve bizlerin gelecek nesillere en doğru şekilde aktarmamız gereken emanetlerimizden birisidir. Atalarımız mutluluklarını, dayanışma ruhunu, dostluklarını ve sevgilerini sözlerin yanı sıra bu güzel halk danslarımızla göstererek belirtirlermiş. Geçmiş değerlerimizin, geleceğimiz olan evlatlarımızla bütünleşmesini görmek bizleri mutlu ediyor. Evlatlarımızın yürekten ve severek halk oyunlarını disiplinli bir şekilde icra etmelerinin ardından doğan bir başarı rüzgarı var. Sarayköy Spor Kulübü Halk Oyunları Topluluğu, her yıl aldıkları başarılarla bizleri gururlandırıyor. Son olarak Tavas'ta düzenlenen THOF 2019 Gençler Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye Şampiyonu olan ve bir kez daha göğsümüzü kabartan gururumuz Sarayköyspor Halk Oyunları Topluluğumuzdaki tüm efe ve yarenlerimizi, antrenörlerini ve kıymetli ailelerini yürekten kutluyor, bu muhteşem organizasyona ev sahipliği yapan Tavas Belediye Başkanımız sayın Hüseyin İnamlık'a ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.