Şavluk yeniden başkan

Şavluk yeniden başkan

Denizlispor olağanüstü genel kurulu yapıldı

A+A-

Denizlispor olağanüstü genel kurulu yapıldı. Mevcut başkan Mustafa Şavluk ile eski başkan Süleyman Urkay’ın listeleri yarışacaktı ama divan Urkay’ın kongre üyeliğini ve adaylığını kabul etmedi. Denizlispor olağanüstü genel kurulu ikinci oturumunda gerçekleşti. Olağanüstü genel kurul kararı alan mevcut başkan Mustafa Şavluk ile eski başkan Süleyman Urkay’ın yarıştığı genel kurula katılım da yoğun aldı.

Polis genel kurul salonuna tüm delegeleri güvenlik kordonundan geçirerek aldı. Denizlispor eski yöneticisi Ertuğrul Devecioğlu polis kordonuna ilişkin mahkeme kararı olduğunu söyledi. Geniş güvenlik önlemlerinin ardından genle kurul divan başkanlığına Turan Özen’in getirilmesi ile başladı. Açış konuşmasını yapan başkan Mustafa Şavluk yeniden aday olduğunu söyledi, projelerini anlattı ve destek istedi. Şavluk’un konuşmasına yanıtlar da sert oldu. Kürsüye gelen eski başkan Süleyman Urkay adaylığını duyurdu, herkesin kendi döneminden sorumlu olması isteğini yineledi ve “Ben kendi dönemime ilişkin tüm yönetim kuruluma kefilim” dedi. Urkay harcamaların gelirlerin üstünde yapıldığı sürece Denizlispor’un kötü durumunun devam edeceğini de kaydetti.

Daha sonra kürsüye gelen Haluk Lenger, Şavluk’a hitaben ‘Madem aday olacaktın ne diye genel kurul kararı aldın?” sorusunu yöneltti. Eski yönetici Melih Yanık ise “Burada bir tiyatro oynanıyor. Bu kongre anti demokratik” dedi. Konuşmalara başkan Mustafa Şavluk yanıt vermeyi tercih etmedi. Disiplin ve denetleme kurulu raporlarının okunup ibra edilmesi de tartışmalara neden oldu. Oylamaya az sayıda delegenin katılması kısa süreli gerilime neden olsa da divan başkanı Turan Özen oylamayı yineleyerek bu sorunu da çözdü.

MUSTAFA ŞAVLUK LİSTESİ

Denizlispor’da mevcut başkan Mustafa Şavluk genel kurula yenilenmiş bir liste ile girdi. Şavluk’un başkanlığındaki listede Yurdal Duman, İskender Damgacı, Yasin Özpek, Cemal Işık, Ali Taşevli, Abdülcelil Kılınç, Mahmut Tekin, Ferhat Tosun, Mehmet Uz, Fatih Karahan, Süleyman Demirel ve Erkan Akkaş isimleri yer aldı.

SÜLEYMAN URKAY LİSTESİ

Mehmet Çelikkol, Hulusi Işık, Cahit Özdemir, İlhan Özcan, Yusuf Keysan, Mehmet Uz, Mehmet Kaya, Ali Fırat, Erol Kaya, Serkan Aydın, Erol Çalık ve Melih Yanık isimlerinden oluştu.

URKAY'IN ADAYLIĞI KABUL EDİLMEDİ

Süleyman Urkay’ın genel kurulda yarışma isteği oylama öncesinde divana takıldı. Kongreyi yöneten Turan Özen, Süleyman Urkay’ın Denizlispor kongre üyesi olmadığı gerekçesi ile adaylığının da tüzük gereği kabul edilmediğini söyledi. Yeşil siyahlı kulüp tek liste ile seçime gitmiş oldu. Kongre üyeliği ve adaylığı kabul edilmeyen Süleyman Urkay geçmişte Denizlispor Kulübü’ne 15 aylık dönemde başkanlık etmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.