Savunmalarını Yaptılar...

Savunmalarını Yaptılar...

Denizli'de meydana gelen bıçaklı kavgada Avcılar Kaymakamı Kemal İnan'ın oğlunun ölümü ile alakalı davada yeni gelişme...

A+A-

DENİZLİ (AA) -

Avcılar Kaymakamı Kemal İnan'ın 1 oğlunun ölümü, 2 oğlunun yaralanması ile neticelenen Denizli'nin Pamukkale ilçesindeki bıçaklı kavga ile alakalı davada, hazırlanmış olan ek iddianame ile  tutuksuz yargılanan suça sürüklenen 3 çocuk savunmasını yaptı.

Çocuk Ağır Ceza sıfatı ile Denizli 1. Ağır Ceza Mahkemesinde suça sürüklenmiş olan 6'sı tutuklu 11 çocuk hakkında  davaya bugün devam edildi.

Sanıklar, sanık ve müşteki avukatlarıyla sanıkların anne ve babalarının salona alındığı duruşma, sanıkların yaşının küçük olmasından ötürü  kapalı yapıldı.

Duruşmada, dava ile alakalı geçtiğimiz  ay Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan ek iddianame ile tutuksuz yargılanan suça sürüklenen çocuklardan M.K.B. (16), E.S. (15) ile B.E'nin (16) ifadeleri alındı.

Kız öğrencinin tanık olarak dinlendiği öğrenilen duruşmada, tutuklu çocukların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme, davayı 16 Haziran'a erteledi.

Bu arada geçen ay hazırlanan ek iddianamede, cinayet dosyası iştiraklerinden A.S.K'yi olay yerine çağıran M.K.B, cinayete iştirak sanıkları B.Ç. ile K.E'yi tanıştıran B.E. ile K.E'nin kendisine ait bıçağı saklaması için verdiği öne sürülen E.S'nin ifadelerine yer verildi.

- Olay

Denizli'nin Pamukkale ilçesi Çamlaraltı Mahallesi'nde 25 Haziran 2019'da iki grup arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine, bir süre önce Denizli Vali Yardımcılığından Gemlik Kaymakamlığına oradan da Avcılar Kaymakamlığına atanan Kemal İnan'ın çocuklarından Safa Akif İnan ve Ahmet Burak İnan bıçakla, Mehmet Buğra İnan ise darp sonucu yaralanmıştı.

Yaralılardan Safa Akif İnan, müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Olayın ardından B.Ç, K.E. (16), A.S.K. (15), K.B. (16), İ.S. (17), B.K, K.O. ve F.A.B. (15) gözaltına alınırken, hazırlanan ek iddianameyle B.E. (16), M.K.B. (16), E.S. (15) hakkında da çocuğu kasten öldürmek suçundan soruşturma başlatılmıştı.

Davada, suça sürüklenen çocuklardan B.Ç, K.E. (16), A.S.K. (15), K.B. (16), İ.S. (17) ve B.K. tutuklu, K.O, B.E. (16), M.K.B. (16), E.S. (15), F.A.B. (15) tutuksuz yargılanıyor. Suça sürüklenen çocukların, çocuğu kasten öldürmek suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.