Seçimin ağır faturası vatandaşa

Seçimin ağır faturası vatandaşa

Yinelenen İstanbul seçimlerinin vatandaşa faturası çok ağır oldu. Hükümetin seçim ısrarı vatandaşın cebini vurdu. Bütçeye zararı büyük oldu.

A+A-

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre, İstanbul’da tekrarlanan seçimler için Nisan'da 337.4 milyon lira; Mayıs'ta ise 13.6 milyon lira ile vatandaşın cebine yansıdı. Yıl başından bu zamanda kadar yapılan toplam harcama ise 385.3 milyon lira olarak gözlemlendi.

Hane halkına yapılan transferler geçen yılın ilk 5 ayında 20.5 milyar lira iken, bu yıl aynı dönemde 26.5 milyar lira olarak görüldü. Hükümet buna karşın İstanbul seçimlerinde ağır bir hezimete uğradı.

Sosyal amaçlı transferler mayısta 1.6 milyar lira olarak gerçekleşti. 5 aylık toplam 7.9 milyar liraya ulaştı. Sosyal amaçlı transferlerde harcamaların tamamı “diğer” kaleminden gerçekleştirildi. Bu nedenle de nereye harcandığı açıklanmadı. Geçen yılın 5 ayında ise sosyal amaçlı transferlerin toplamı 4.2 milyar liraydı. Bu arada hane halkına yapılan “diğer” transferler kaleminden ise mayısta 489.6 milyon lira harcandı. 5 aylık rakam 2.9 milyar lira olarak gerçekleşti. “Diğer” kalemi olduğu için kaynağın nereye gittiği belirtilmedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.